Ο Τραμπ στο Νταβός, η προστατευτική του ατζέντα στην καρδιά της ελίτ της παγκοσμιοποίησης

Αν υπήρχε ένα μήνυμα που ακουγόταν μέσα από τα βουνά που περικλείουν το Νταβός πριν από ένα χρόνο, ήταν ότι ο επιχειρηματικός κόσμος θα μπορούσε να αγνοήσει τα tweets του Donald Trump.

Μόλις βρισκόταν στο αξίωμα, ο Trump θα ενεργούσε περισσότερο σαν ένας συμβατικός Αμερικανός πρόεδρος και ο χείμαρρος των χλευαστικών του tweets σίγουρα θα μειωνόταν, σύμφωνα με πολλά στελέχη

που συγκεντρώθηκαν στην ελβετική πόλη για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ακριβώς μετά την τελετή ορκωμοσίας του προέδρου των ΗΠΑ, στις αρχές του 2017.

Οι χιλιάδες αναρτήσεις των 140 χαρακτήρων, που έκτοτε ανέβασε ο Trump -συμπεριλαμβανομένου κι ενός όπου ονομάζει τον εαυτό του "πολύ σταθερή ιδιοφυΐα" για να υπερασπιστεί την ψυχική του υγεία - δείχνουν πόσο λάθος ήταν οι τότε εκτιμήσεις. Οι περισσότεροι άνδρες της πολιτικής και επιχειρηματικής κοινότητας που μεταβαίνουν κάθε χρόνο στο θέρετρο των Άλπεων δεν έχουν τα κατάλληλα εχέγγυα, για να προβλέψουν το μέλλον.

Ο Trump θα είναι το κέντρο της προσοχής στο Νταβός και πάλι τις επόμενες μέρες, αυτή τη φορά ως ο πρώτος θητεύων Πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες, που θα παρακολουθήσει τις εργασίες του Φόρουμ, καθώς φέρνει την προστατευτική του ατζέντα κατευθείαν στην καρδιά της διεθνιστικής ελίτ.

Keywords
Τυχαία Θέματα