Ο startuper της διαφήμισης

του Κώστα Τσαούση

Καλοκαίρι με όλα τα συστατικά του: Ήλιος, θάλασσα, παρέες, παραλίες σε νησιά... Αλλά, η διαφήμιση δεν είναι για το ...καλοκαίρι αλλά για το internet και τους πρωταγωνιστές του. Η διαφήμιση που παίζεται στα κανάλια – το video μπορεί κανείς να τo βρει εύκολα και στο youtube- ανήκει στη Cosmote – «Κατάκτησε το καλοκαίρι

με επικό Internet!» .

Αλλά, το θέμα μας δεν είναι η διαφήμιση αλλά ένας από τα πρόσωπα – πρωταγωνιστές του «επικού internet» της διαφήμισης. Ο Τάσος Γουρουντής, ένα από τα πιο γνωστά πρόσωπα της startup αθηναϊκής σκηνής με υψηλά ποσοστά δημοφιλίας! Ο Τάσος είναι ένας startuper, ιδρυτής και επικεφαλής της Be My Quest.
Στο site του egg διαβάζουμε: «Η ομάδα της Be My Quest, έχει ως βασικό στόχο την ανάπλαση και την οικονομική αναγέννηση εγκαταλελειμμένων χωριών και περιοχών που μέχρι σήμερα δεν είχαν οικονομική και τουριστική δράση.

Η εξειδικευμένη ομάδα μας, θα επικοινωνεί με παρόχους των πιθανών εκμεταλλεύσιμων εγκαταστάσεων σε αυτές τις περιοχές, και θα προτείνει να δημιουργηθούν μοναδικές δράσεις εναλλακτικού τουρισμού, οι οποίες θα αναβαθμίσουν οικονομικά την τοπική κοινωνία.

Οι δράσεις αυτές, θα προωθούνται μέσω του ειδικά σχεδιασμένου Website της Be My Quest. Με αυτόν τον τρόπο, οι επίδοξοι επισκέπτες θα μπορούν να επιλέξουν, εύκολα και γρήγορα, εναλλακτικές δράσεις, οι οποίες θα ποικίλουν ανάμεσα σε αγρο-τουρισμό, ιστορικό τουρισμό, ιατρικό τουρισμό, εθελοντισμό, και πολλές άλλες κατηγορίες.
Το βασικό συστατικό των δράσεων αυτών είναι η μορφή Quest που θα έχουν, δίνοντας ένα εκπαιδευτικό και κοινωνικό νόημα στην επιχειρηματική μας δράση. Όραμα μας, είναι να αναβαθμίσουμε την οικονομική δράση της Ελλάδας, σε περιοχές που το χρειάζονται, και να προωθήσουμε τα όμορφα και ανεκμετάλλευτα χωριά μας προς την εγχώρια και ξένη τουριστική αγορά».

Αλλά, ποιος είναι ο Τάσος Γουρουντής. Να ένα μικρό βιογραφικό του: «Ο Τάσος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Πατήσια, κοντά στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας. Μετά το σχολείο, σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση στο Τουριστικό Management στο Πανεπιστήμιο Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα.
Ως φοιτητής υπήρξε εθνικός αντιπρόσωπος του φοιτητικού δικτύου Erasmus και συμμετείχε με υποτροφία σε προγράμματα τοπικής τουριστικής ανάπτυξης στη Ρωσία, την Ουκρανία καθώς και σε πρόγραμμα ανταλλαγής Erasmus+. Επίσης, υπήρξε εθελοντής υπεύθυνος συντονιστής σε project τουριστικής ανάπτυξης στο Τόγκο και στην Γκάνα, στην Αφρική. Έχει εργαστεί στο τομέα των λιανικών πωλήσεων στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία και πιο πρόσφατα είχε την ευκαιρία να εργαστεί στην Ιαπωνία, στον τομέα του International Marketing και Sales.

Γύρισε στην Ελλάδα, όπου ίδρυσε την Be My Quest, εταιρεία εναλλακτικού τουρισμού, για την οποία εργάζεται στο κομμάτι του business development.
Η εταιρεία, το 2017, μετά από αξιολόγηση, εντάχθηκε στον 5ο κύκλο νεανικής επιχειρηματικότητας του προγράμματος Egg Enter Grow Go της Eurobank, και συμμετείχε σε πολλές δράσεις, μια εκ των οποίων, η συμμετοχή σε πρόγραμμα Business Accelerator στο London Business School του Λονδίνου, σε συνεργασία με το Reload Greece. Στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με την ηθοποιία, το Volley και τον εθελοντισμό» ( βιογραφικό ).

Keywords
Τυχαία Θέματα