Ο Ομάρ Ματίν είχε κάνει εξάσκηση για το φονικό χτύπημα στο Ορλάντο

Όσο οι ημέρες περνούν όλο και περισσότερες ανατριχιαστικές πληροφορίες αναφορικά με τον μακελάρη του Ορλάντο, τη ζωή και τη δράση του έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας, όπως το γεγονός ότι όχι μόνο είχε επισκεφτεί πολλές φορές το νυχτερινό κλαμπ που αιματοκύλισε, αλλά έκανε και «προπόνηση» για το φονικό του χτύπημα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Daily Mail», δύο ημέρες πριν από το μακελειό, ο Ομάρ Ματίν είχε επισκεφτεί έναν σκοπευτικό όμιλο λίγο έξω από την Φλόριντα και έκανε εξάσκηση,

πυροβολώντας με μανία με τα δύο νέα του όπλα.

Ένας άντρας ο οποίος εξασκούνταν στην σκοποβολή ακριβώς δίπλα από τον δράστη, επικοινώνησε με την ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας και αποκάλυψε ότι ο Ματίν «πυροβολούσε πολύ δυνατά», τόσο πολύ που έπεσαν τα καλώδια που συγκρατούσαν τον στόχο.

Τα αθώα θύματα της πιο φονικής επίθεσης, πάνω από τα μισά θύμα ήταν από το Πουέρτο Ρίκο

«Αυτό που ξέρω είναι ότι χτυπούσε δυνατά και ακόμη και εγώ που είχα βάλει τις ωτοασπίδες μου, πεταγόμουν στον αέρα γιατί τρόμαζα», είπε ο άντρας ο οποίος αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομά του.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως χθες επέστρεψε στο συγκεκριμένο κέντρο για να εξακριβώσει αν ο άντρας που την περασμένη Πέμπτη τον είχε τρομάξει με τους πυροβολισμούς του ήταν ο δράστης του μακελειού και δυστυχώς οι φόβοι του επιβεβαιώθηκαν. Όσον αφορά στα όπλα του μακελάρη, ο άντρας είπε ότι στο σκοπευτικό κέντρο είχε μαζί του ένα AR-15 και ένα Glock

«Μου είπε πως συνήθιζε τα νέα του όπλα», ανέφερε ακόμη για τον Ματίν ο οποίος -όπως έγινε γνωστό- είχε στην κατοχή δύο άδειες οπλοκατοχής και έτσι μπόρεσε να αγοράσει, δύο ημέρες πριν από την επίθεση, ένα περίστροφο και ένα αυτόματο όπλο.

Είχε επισκεφτεί πολλές φορές το κλαμπ πριν την επίθεση

Την ίδια ώρα, όμως, πληροφορίες θέλουν τον δράστη όχι μόνο να έκανε εξάσκηση, αλλά να είχε επισκεφτεί πολλές φορές και τον χώρο στον οποίο σκόπευε να σκορπίσει τον θάνατο, το νυχτερινό κλαμπ, Pulse.

Ωστόσο, ενώ αρχικά η αστυνομία της Φλόριντα πίστευε ότι η επίθεση προέρχονταν καθαρά από την αντι-γκέι ιδεολογία του ακραίου ισλαμιστή δράστη, μια από τις δύο πρώην συζύγους του Ματίν αποκάλυψε ότι ο μακελάρης επισκεπτόταν το κλαμπ επειδή ήταν και ο ίδιος ομοφυλόφιλος!

Πράγματι, όπως ανέφερε στις αρχές, είχε σοβαρές υποψίες ότι ο τέως σύζυγός της ήταν γκέι, ενώ το στοιχείο που έχει επιβεβαιωθεί είναι πως χρησιμοποιούσε μια εφαρμογή για ομοφυλόφιλους, την Jack'd.

Ενδιαφέρον έχουν και οι δηλώσεις που ένας συμφοιτητής και φίλος του Ματίν ε΄κανε σε δημοσιογράφους που τον προσέγγισαν μετά το μακελειό. Μιλώντας στην αμερικανική, τοπική εφημερίδα «Palm Beach Post», ο άντρας είπε ότι ο Ματίν του είχε ζητήσει να βγει ραντεβού μαζί του, ενώ είπε επίσης ότι και οι δυο τους πήγαιναν συχνά μαζί σε γκέι κλαμπ. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε, απέρριψε την ερωτική του πρόταση.

Κάνεις δεν ξέρει για την ώρα τι πραγματικά ώθησε τον Αφγανό Ματίν σε αυτή την απίστευτη πράξη μίσους, ωστόσο, η αλήθεια είναι πως αυτόπτες μάρτυρες τον τοποθετούν στον τόπο του εγκλήματος, πολύ πριν το αιματοκύλισμα.

Ένας από τους θαμώνες του κλαμπ αποκάλυψε, μάλιστα, ότι τον είχε δει στο Pulse τουλάχιστον 12 φορές πριν από το φονικό και συνήθως, καθόταν σε μια γωνία και έπινε μόνος του.

Κάποιες φορές, όμως, μεθούσε τόσο πολύ που πραγματικά έκανε αισθητή την παρουσία του στο γνωστό νυχτερινό μαγαζί του Ορλάντο.

Βίντεο μέσα από το σπίτι όπου ζούσε ο Ομάρ Ματίν με την πρώην γυναίκα και το παιδί του

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα