Ο Ντράγκι... ανεβάζει τη Wall Street

Σε θετική πορεία κινείται η αμερικανική αγορά μετά τις διευκρινίσεις από την ΕΚΤ για τις χθεσινές δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι και τη διαβεβαίωση ότι η νομισματική πολιτική της τράπεζας δεν έχει αλλάξει.

Κέρδη 128 μονάδων ή 0,6% για τον Dow Jones στις 21.438 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,72% στις 2.436 μονάδες και τον Nasdaq

να κινείται 0,83% υψηλότερα στις 6.197 μονάδες.

Αναφορικά με την ΕΚΤ και όπως ανέφερε στο Reuters πηγή προσκείμενη στον κ. Ντράγκι, ο πρόεδρος της ευρωτράπεζας με τις δηλώσεις του εννοούσε ότι η ΕΚΤ θα κάνει «περισσότερη υπομονή» αναφορικά με μία μακρά περίοδο χαμηλού πληθωρισμού και όχι ότι προτίθεται να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της ευρωώνης.

«Αυτό (σ.σ.: η διευκρίνιση) αποτελεί πόσο παγιδευμένοι είναι στις αγορές, καθώς μία ομιλία και μία διευκρίνιση μπορεί να ταρακουνήσει τα πάντα», εκτιμά ο Peter Boockvar, αναλυτής της Lindsey Group.

Η προσοχή, πάντως, των επενδυτών παραμένει στραμμένη στον κλάδο υψηλής τεχνολογίας, ο οποίος στη χθεσινή συνεδρίαση υποχώρησε 1,6% (μετά και το πρόστιμο-ρεκόρ της Κομισιόν στην Google), αλλά παραμένει ένας από τους καλύτερους από πλευράς απόδοσης, καθώς τα κέρδη του από την αρχή του έτους φθάνουν στο 17%.

Σταθεροποιητικές τάσεις για τα αμερικανικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς να διατηρείται στο επίπεδο του 2,24%.

Σε οικονομικό επίπεδο οι αιτήσεις για λήψη στεγαστικού δανείου υποχώρησαν 6% την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών κινήθηκαν πτωτικά τον Μάιο, για τρίτο διαδοχικό μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα