Ο κινεζικός όμιλος Zhongfu ψάχνει ελληνικά ιδιωτικά νοσοκομεία

Του Δημήτρη Παφίλα

Ανοίγει περαιτέρω το παιχνίδι για τα ελληνικά νοσοκομεία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Newmoney.gr τις δυο προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκαν την Αθήνα οι εκπρόσωποι του Κινεζικού Ομίλου Zhongfu Tiandi, προκειμένου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, για επενδύσεις στον κλάδο υγείας, στην Ελλάδα. Καίτοι δεν υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία για την ταυτότητα των επενδυτών, ο κινεζικός όμιλος, σύμφωνα με πληροφορίες εξαγοράζει νοσοκομεία

και κλινικές στην Ευρώπη προσφέροντας συνδυασμένες υπηρεσίες, όχι μόνο περίθαλψης αλλά και ασφάλισης. Στην Ελλάδα το κινέζικο γκρούπ συνεργάζεται με το Orasis Fund (G. Elliott) το οποίο διαθέτει ήδη μετοχικό ποσοστό στην ασφαλιστική εταιρεία Ευρωπαϊκή Πίστη, μαζί με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης EBRD και το αμερικανικό Fund Sherengeti (συνολικά 15%). Όπως γίνεται αντιληπτό, οι ξένοι επενδυτές εκτός απο την αναμενόμενη ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας - εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών - ενδιαφέρονται για την δημιουργία συνεργειών και με ασφαλιστικές εταιρείες, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα καθετοποιημένο γκρούπ υγείας και ασφάλισης που θα προσφέρει υπηρεσίες σε ανταγωνιστικό κόστος.

Επίσκεψη στο υπουργείο Οικονομίας

Οι επικεφαλής του κινεζικού ομίλου συναντήθηκαν με την ηγεσία του υπουργείου οικονομίας και ανάπτυξης και εξεδήλωσαν επίσημα το ενδιαφέρον τους για να επενδύσουν στον κλάδο της υγείας. Μάλιστα, η επίσκεψη στην Αθήνα αποτελεί μια δήλωση προθέσεων καθώς οι κινέζοι επενδυτές επιδιώκουν να διεξαχθούν διεθνείς διαγωνισμοί για τα ιδιωτικά νοσοκομεία. Στην συνάντηση στο υπουργείο Οικονομίας οι Κινέζοι εξεδήλωσαν επίσημα το ενδιαφέρον τους να επενδύσουν στην χώρα και ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες απο τον υφυπουργό Ανάπτυξης σχετικά με το καθεστώς επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ύστερα λοιπόν απο την επένδυση του αμερικανικού private Equity Fund στο νοσοκομείο Metropolitan, η Ελλάδα αρχίζει να προσελκύει και ασιατικά κεφάλαια, εξέλιξη ενθαρρυντική, δεδομένων των συνθηκών. Όμως, όπως αναφέρουν πηγές που εμπλέκονται με τους ξένους επενδυτές, οι τελευταίοι είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν δίχως να καταβάλλουν μεγάλα premium, γεγονός που σημαίνει ότι, επιδιώκουν να μεγιστοποιήσουν, μελλοντικά, τα οφέλη των επενδύσεων τους.

Keywords
Αναζητήσεις
ebrd ελλαδα
Τυχαία Θέματα