Ο ηγέτης της Κίνας υπέρ της παγκοσμιοποιήσης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εναντίον!

Ο κινέζος πρόεδρος Xi Jinping παρέσχε μια ισχυρή υπεράσπιση της παγκοσμιοποίησης σε ομιλία προς τους ηγέτες των επιχειρήσεων της Ασίας την Παρασκευή, ζητώντας από τις κυβερνήσεις των κρατών να διατηρήσουν τις οικονομίες τους ανοικτές για κοινή ευημερία.

Μιλώντας λίγο μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού προέδρου Donald Trump στο ίδιο ακροατήριο, που είπε ότι οι Η.Π.Α. δεν θα επιδιώξουν πολυμερείς εμπορικές συμφωνίες και θα ήθελαν να κάνουν το σύστημα πιο δίκαιο για τους Αμερικανούς, ο Xi φιλοτέχνησε μια

εικόνα παγκόσμιας τάξης που θα φέρει συλλογικά οφέλη.

"Η έννοια της παγκοσμιοποίησης πρέπει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στο άνοιγμα και την ανοχή, ενώ η κατεύθυνση πρέπει να επικεντρωθεί στην ισορροπία", δήλωσε ο Xi σε στελέχη του φόρουμ οικονομικής συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού στο Danang του Βιετνάμ. Η Κίνα "θα συνεχίσει να οικοδομεί μια ανοιχτή οικονομία και θα εργαστεί σκληρά για να επιτύχει αμοιβαία οφέλη", πρόσθεσε. «Το άνοιγμα θα φέρει πρόοδο και όσοι κλείνονται στον εαυτό τους θα παραμείνουν αναπόφευκτα πίσω».

Οι παρατηρήσεις έρχονται μετά την υπόσχεση του Xi κατά τη διάρκεια κρατικής επίσκεψης στην Κίνα από τον Trump για να ανοίξει περαιτέρω την κινεζική οικονομία σε ξένους επενδυτές. Μετά την επίσκεψη, η Κίνα ανακοίνωσε ένα σχέδιο για να ανοίξει τον χρηματοπιστωτικό της τομέα, αφαιρώντας τους περιορισμούς στην ιδιοκτησία των τραπεζών και των εταιρειών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα