Ο επόμενος «μαύρος κύκνος» δεν θα είναι τόσο κακός για τις αγορές

Όσοι επενδυτές ελπίζουν σε μεταβλητότητα στις αγορές λόγω γεωπολιτικών εντάσεων στην Ευρώπη δεν θα είναι και τόσο τυχεροί, σχολιάζει το Bloomberg, παρουσιάζοντας τους «μαύρους κύκνους» της νέας χρονιάς, εκτιμώντας ωστόσο ότι αυτοί επηρεάσουν θετικά τις αγορές.

Αν και υπάρχουν πηγές πολιτικών εντάσεων στην Ευρώπη, το αδύναμο ευρώ και η μεταβλητότητα στις τιμές ίσως σημάνουν καλύτερες αποδόσεις για τις μετοχές, σύμφωνα με το Roubini Global

Economics και την UBS Asset Management.

«Η εμπειρία έχει δείξει στις αγορές να μην υποτιμούν τα πολιτικά ρίσκα ή το αποτέλεσμα των εκλογών. Σε κάθε περίπτωση, οι αγορές το 2018 δεν θα είναι τόσο ήρεμες όσο φέτος. Μερικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο επόμενος... "κύκνος" είναι έτοιμος να εμφανιστεί» υποστηρίζει ο Γκιγιέρμο Χερνάντες Σαμπέρε, επικεφαλής trading στην MPPM EK.

Ο συνδυασμός ενός αδύναμου ευρώ και μιας οικονομικής ανάκαμψης στην περιφέρεια με τις πολιτικές εντάσεις είναι πιθανό να δώσει ώθηση στις ευρωπαϊκές μετοχές εκτιμά η JPMorgan Chase.

Μερικοί τέτοιοι «κύκνοι» μπορεί να προέλθουν από την πολιτική κατάσταση στην Καταλονία, η οποία ετοιμάζεται για εκλογές στις 21 Δεκεμβρίου, την Ιταλία που θα έχει γενικές εκλογές την άνοιξη του 2018 και από την επόμενη φάση διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Keywords
Τυχαία Θέματα