ΔΝΤ: Αν δεν υπάρξει ρύθμιση του χρέους, δεν υπάρχει πρόγραμμα

Αν δεν υπάρξει ρύθμιση του ελληνικού χρέους το ΔΝΤ δεν θα προχωρήσει στην επί της αρχής έγκριση του ελληνικού προγράμματος.

Αυτό επανέλαβε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Γουίλιαμ Μάρεϊ, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσινγκτον, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του νέου προέδρου του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, ότι υπάρχουν ακόμα κάποια βήματα πριν ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ

εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία σύντομα, καθώς υπάρχει σύγκλιση μεταξύ των δύο πλευρών, ειδικά σε σχέση με το 2015.

«Θέλω να τονίσω πως στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο από το 2015. Και σαφώς, ενώ δεν έχουν γεφυρωθεί όλες οι διαφορές, πιστεύουμε ότι υπάρχει το περιθώριο για κάτι τέτοιο. Και από τη δική μας πλευρά, είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας για να επιτύχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα μειώσει με αξιόπιστο τρόπο το χρέος της Ελλάδος, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει μια βιώσιμη ανάκαμψη» τόνισε.

Σχολιάζοντας την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ότι ένας στους τρεις Έλληνες στερείται βασικά αγαθά, ο κ. Μάρεϊ απάντησε ότι «κάθε χώρα που εισέρχεται σε μία τόσο δύσκολη οικονομική κατάσταση είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσει προβλήματα» γι' αυτό και «στόχος των προγραμμάτων ήταν να βελτιώσουν την κατάσταση της οικονομίας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η αξιολόγηση της στρατηγικής και των σχεδίων του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα παραμένουν στο επίκεντρο της αποτίμησης του ελληνικού προγράμματος από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα