Ντράγκι και Ρέντσι, στόχοι διαδικτυακής κατασκοπείας

Ο Mάριο Ντράγκι πρόεδρος της ΕΚΤ και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, αποτέλεσαν τους πιο πρόσφατους στόχους κατασκοπείας μέσω του διαδικτύου (cyber-spying), μέσω χακαρίσματος των λογαριασμών των e-mail της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Ιταλίας.

Η επιχείρηση "Eye Pyramid" αποκάλυψε συνεχείς και οργανωμένες

προσπάθειες κατασκοπείας κατά οργανισμών και οργανώσεων, πολιτικών, βιομηχάνων και λοιπών επαγγελματιών, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής αστυνομίας. Δεν έχει ξεκαθαριστεί, ακόμη τί ακριβώς κατάφεραν να αποκομίσουν οι χάκερς από την κυβερνοεπίθεση αυτή.

Η αστυνομία ανέφερε, επίσης, πως έχουν συλληφθεί ήδη ένας πυρηνικός επιστήμονας και η αδερφή του στη Ρώμη, οι οποίοι ήταν γνωστοί στους ευρύτερους οικονομικούς κύκλους της ιταλικής πρωτεύουσας. Οι Ρέντζι και Ντράγκι ήταν μέσα στην ευρύτατη λίστα των κατασκοπευτικών στόχων, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή των αρχών. Οι δράστες φαίνεται πως προσπάθησαν να αποκτήσουν μυστικά δεδομένα τραπεζικών ομίλων, όπως της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Ιταλίας στη Ρώμη. Η ιταλική αστυνομία, η οποία συνεργάζεται στο θέμα με το FBI έχει ήδη κατασχέσει τους επίμαχους mail servers.

Keywords
Τυχαία Θέματα