Οι αλλαγές που έρχονται στην αγορά των εταιρικών ομολόγων

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι έτοιμη να διαμορφώσει το τελικό κείμενο της απόφασης – για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά- για τα ομόλογα των επιχειρήσεων. Μια πρώτη εκδοχή αυτής της απόφασης υπήρξε το περασμένο καλοκαίρι για το ομολογιακό της Housemarket - Όμιλος Φουρλής.

Σήμερα, η αναμενόμενη απόφαση με ένα ολοκληρωμένο και σαφή τρόπο θα αναφέρεται στο προσδιορισμό της τιμής της απόδοσης και του επιτοκίου διάθεσης των επιχειρηματικών ομολόγων όταν αυτά διατίθενται στο κοινό με δημόσια προσφορά

καθώς και η κατανομή αυτών στους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Η απόφαση κατ΄ουσίαν εισάγει και στην αγορά των ομολόγων των επιχειρήσεων την κυρίαρχη διεθνή πρακτική όπου η απόδοση και το επιτόκιο καθορίζονται ελευθέρως και με βάσει τα αποτελέσματα του βιβλίου προσφορών.

Πάντως, το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων και δη εισηγμένων επιχειρήσεων είναι αυξημένο και στα σκαριά φαίνεται να βρίσκονται αρκετές εκδόσεις (5-7 ο αριθμός τους). Πηγές της αγοράς αναφέρουν σχεδιασμούς απο την Μυτιληναίος, την ΟΠΑΠ, την ΓΕΚ Τέρνα κ.α Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει και η όλη συζήτηση που γίνεται για τα ποσά των εκδόσεων.

Ενημερωμένες πηγές κάνουν λόγο και για εκδόσεις που ξεκινούν από 30 και φθάνουν τα 150 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μια ιδιαίτερη κινητικότητα δείχνουν τα επιτελεία δύο τραπεζών, της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank αλλά και μιας χρηματιστηριακής, της Euroxx.

Keywords
Τυχαία Θέματα