Νίκος Μυρτάκης: Χρηματοδοτώντας την τοπική ανάπτυξη

Διαβάζω στο σχετικό δελτίο τύπου της Παγκρήτιας Τράπεζας:

Στον χαιρετισμό του ο Αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Τράπεζας κ. Νίκος Μυρτάκης, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης και των φορέων για την παρουσία τους στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας, καθώς και τον Αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ κ. Taylor για την πολυετή άριστη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα

Επενδύσεων και την εμπιστοσύνη προς την Παγκρήτια Τράπεζα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Φέτος η Παγκρήτια Τράπεζα κλείνει μια 10ετία επιτυχημένης συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Στο διάστημα αυτό υπεγράφησαν συμφωνίες συνολικού ύψους περίπου 250 εκ. €, ποσό που συνεισέφερε στη δημιουργία και διατήρηση βιώσιμων επιχειρήσεων και θέσεων απασχόλησης.

Ενδεικτικά, μόνο μέσω των δύο προηγούμενων συμβάσεων, ύψους 70 εκ. € δημιουργήθηκαν 500 νέες θέσειςεργασίας και διατηρήθηκαν πάνω από 3.000.Είναι σημαντικό και αποτελεί τιμή για την τράπεζά μας, ότι η ΕΤΕπ αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα του ρόλου της Παγκρήτιας στην Ελληνική περιφέρεια και ιδιαίτερα στην Κρήτη. Το ποσό της νέας συμφωνίας θα υποστηρίξει έμπρακτα επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αναπτυσσόμενους τομείς όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, ο αγροδιατροφικός τομέας, οι εξαγωγές, αλλά και τομείς που δοκιμάζονται όπως το εμπόριο και η μεταποίηση, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν νέες και θα διατηρηθούν υφιστάμενες θέσεις απασχόλησης».

O 65χρονος οικονομολόγος, Νίκος Μυρτάκης, από τα ιδρυτικά μέλη της Παγκρήτιας Τράπεζας και από το 1999 κατέχει τη θέση του α' αντιπροέδρου του ΔΣ της. Την ίδια χρονιά εκλέγεται πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος (αξίωμα που διατηρεί και σήμερα), εκπροσωπώντας την στην Ευρωπαϊκή και στη Διεθνή Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών.

Ο κ. Μυρτάκης που φαίνεται πως αναλαμβάνει νέα καθήκοντα στην τράπεζα γνωρίζει καλά την τοπική και περιφερειακή οικονομία της Κρήτης καθώς πέραν όλων των άλλων ιδιοτήτων και ενασχολήσεων έχει διατελέσει διευθυντής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, αλλά και πρόεδρος και γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα