Νέες πιέσεις στα ομόλογα - Νευρικοί οι επενδυτές για τη στάση των κεντρικών τραπεζών

Νέες πιέσεις δέχεται σήμερα η αγορά ομολόγων καθώς βαθαίνουν οι ανησυχίες για τη στάση των κεντρικών τραπεζών.

Οι αποδόσεις των ομολόγων τραβούν και πάλι την... ανιούσα, μετά την δήλωση της αξιωματούχου της ΕΚΤ, Sabine Lautenschlaeger, ότι οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να αποφύγουν προς το παρόν νέα μέτρα

χαλάρωσης.

«Αντί για νέα και πιο ακραία μέτρα χρειαζόμαστε περισσότερη υπομονή. Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή για λίγο, πριν προβούμε σε μια τελική αξιολόγηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης» είπε η Lautenschlaeger την Τρίτη από το Στρασβούργο.

Η δήλωση αυτή έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά την δήλωση αξιωματούχου της Fed ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην αύξηση των επιτοκίων, μια δήλωση που πυροδότησε το sell off σε μετοχές και ομόλογα.

Έτσι τα funds επαναξιολογούν τις τοποθετήσεις τους, προκαλώντας νέα μεταβλητότητα στην αγορά.

«Οι αγορές τρομάζουν από την πιθανότητα αναδίπλωσης της νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες. Τα σχόλια της Lautenschlaeger δεν βοηθούν» σχολιάζει ο Peter Chatwell, επικεφαλής στρατηγικής επιτοκίων στην Mizuho.

Οι περισσότερες αποδόσεις ανήλθαν σε νέα υψηλά μετά το δημοψήφισμα υπερ του Brexit.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς συνεχίζει να κινείται σε θετικό έδαφος στο 0,05%, η απόδοση του ιταλικού και του πορτογαλικού 10ετούς ενισχύονται πάνω από 1%, έως το 1,324% και 3,354% αντίστοιχα, ενώ η απόδοση του γαλλικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 0,281%.

Η απόδοση του 30ετούς ιαπωνικού ομολόγου κινείται σε υψηλό έξι μηνών. Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού βρίσκεται σε υψηλό τριών μηνών στο 1,75%.

Keywords
Τυχαία Θέματα