Νέα συμφωνία για τον Αστέρα Βουλιαγμένης με την Starwood

Της Στεφανίας Σούκη

Νέα συμφωνία για την επέκταση της σύμβασης franchise με τον όμιλο της Starwood για περίοδο ενός έτους υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα η διοίκηση του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Η ισχύς της προηγούμενης συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών έληγε στο τέλος του τρέχοντος μηνός και οι δύο πλευρές βρίσκονταν ήδη από το τελευταίο τρίμηνο του 2015 σε επαφές, για το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας τους, καταλήγοντας τελικά στις υπογραφές της προηγούμενης εβδομάδας.

Σημειωτέον ότι προκαταρκτικές συζητήσεις για το ενδεχόμενο σύναψης συμφωνίας με τουλάχιστον δύο μεγάλα διεθνή ονόματα στον τομέα της διαχείρισης, πραγματοποιεί, κατά τις πληροφορίες, και το τουρκοαραβικό σχήμα της Jermyn Street στην ιδιοκτησία του οποίου θα περιέλθει έναντι τιμήματος 400 εκατ. ευρώ, το 90% του συγκροτήματος της Βουλιαγμένης, υπό την προϋπόθεση, πάντα, ότι θα δοθεί το «πράσινο φώς» από το Συμβούλιο της Επικρατείας στο νέο Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου που έχει καταρτιστεί για τον σκοπό αυτό.

Η ολοκλήρωση της μεταβίβασης, κατά τις εκτιμήσεις των ιδιοκτητών- Εθνική Τράπεζα και Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου τοποθετείται εντός του πρώτου εξαμήνου του 2016, με τη διαδικασία να περιλαμβάνει (πέραν των απαραίτητων εγκρίσεων από το ΣτΕ) και τις εσωτερικές διαδικασίες στην Αστήρ Παλάς για αύξηση κεφαλαίου με εισφορά σε είδος και έκδοση νέων μετοχών τις οποίες θα αναλάβει το ΤΑΙΠΕΔ έναντι της εισφοράς ακινήτων του.

Η εν εξελίξει διαδικασία πάντως της μεταβίβασης δεν επηρεάζει στο παραμικρό τη λειτουργία του συγκροτήματος για την εφετινή σεζόν, για την οποία μάλιστα η διοίκηση του κ. Πολυχρόνη Γριβέα διατηρεί «συγκρατημένη αισιοδοξία», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε χθές ο ίδιος κατά την επίσημη πρώτη του νέου brand του πολυτελούς συγκροτήματος της Βουλιαγμένης. Τα πρώτα στοιχεία των κρατήσεων για τη σεζόν του 2016 κάνουν λόγο για ένα νούμερο της τάξεως των 14 χιλιάδων ήδη, όταν πέρυσι αυτή την εποχή και με δεδομένο ότι τα συστήματα κρατήσεων είχαν κλείσει εν όψει της μεταβίβασης στο τουρκοαραβικό σχήμα των επενδυτών, το αντίστοιχο νούμερο ήταν μόλις στις …200.

Σε πολύ υψηλό ποσοστό, ήτοι άνω του 95% κυμαίνεται η πληρότητα για τη μεγάλη διοργάνωση των Ποσειδωνίων που πραγματοποιείται ανά διετία στις αρχές καλοκαιριού και αποφέρει έσοδα άνω των 2,5 εκατ. ευρώ στο συγκρότημα.
Ως προς τις βασικές αγορές για τον Αστέρα Βουλιαγμένης εφέτος, οι Αμερικάνοι διατηρούν, λόγω και των συναλλαγματικών διαφορών ευρώ- δολαρίου, την πρωτοκαθεδρία, ενώ σημαντικό ενδιαφέρον, το οποίο πιθανότατα να μετουσιωθεί σε κρατήσεις αργότερα μέσα στο έτος υπάρχει και από τις αραβικές χώρες. ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, αραβικές χώρες, Γερμανία και Ρωσία είναι οι βασικότερες αγορές απ’ όπου προέρχεται η παραδοσιακά η πελατεία του συγκροτήματος, με μία αναλογία ξένων- Ελλήνων επισκεπτών στο 70%- 30%. Η ελληνική αγορά ήταν στο 35% περίπου, ωστόσο έχει πέσει το τελευταίο διάστημα, λόγω της ανόδου των ξένων επισκεπτών. «Ανοιγμα» επιχειρείται επίσης και στην αγορά του Ιράν.

Η νέα εταιρική ταυτότητα

Εν τω μεταξύ, Αstir Palace Athens Riviera θα είναι το νέο brand με το οποίο θα βγαίνει πλέον προς τα έξω το συγκρότημα της Βουλιαγμένης, τονίζοντας τη σύνδεσή του με την αθηναϊκή ριβιέρα και δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στη βιωματική εμπειρία του επισκέπτη. Ο πλήρης επανασχεδιασμός και αναβάθμιση της επίσης ιστοσελίδας του Astir Palace ενισχύει ακόμη περισσότερο την επικοινωνία με το κοινό: Ο επισκέπτης, μπορεί ανά πάσα στιγμή εύκολα και γρήγορα να ολοκληρώσει online την κράτηση για τη διαμονή του καθώς επίσης και να ενημερωθεί αναλυτικά για τις υπηρεσίες spa, τα εστιατόρια, τις προσφερόμενες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, ενώ για πρώτη φορά έχει τη δυνατότητα να αγοράσει on line προϊόντα και υπηρεσίες των ξενοδοχείων.

Νέα, καινοτόμα προϊόντα για εφέτος θα προσφέρει και η παραλία του Αστέρα, δίνοντας- ενδεικτικά- τη δυνατότητα στον πελάτη από το εξωτερικό, ο οποίος διαμένει σε άλλα, 5αστερα ξενοδοχεία στην Αθήνα να κλείνει θέση στην Astir Beach μέσω ειδικής πλατφόρμας.

Keywords
Τυχαία Θέματα