Φέσσας: Αν η φορολογία αυξηθεί, τα έσοδα θα μειωθούν και οι επιχειρήσεις θα φύγουν από τη χώρα


Προειδοποίηση ότι αν η φορολόγηση και το κόστος του επιχειρείν συνεχίσουν να αυξάνονται, τότε και τα δημόσια έσοδα θα μειωθούν και πολλές επιχειρήσεις και εργαζόμενοι θα φύγουν από τη χώρα απευθύνει ο πρόεδρος τους ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας με συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Σύμφωνα με τον ίδιο το 64% των δεσμεύσεων του Μνημονίου, που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο, εκκρεμεί.

Όπως παρατηρεί ο πρόεδρος

των Ελλήνων βιομηχάνων, το πρόγραμμα είναι πολύ εμπροσθοβαρές.

Στη συνέντευξή του ο κ. Φέσσας υπογραμμίζει ότι απαιτείται πιο αποφασιστική ηγεσία από εδώ και πέρα, ότι πρέπει να ολοκληρωθεί με επιτυχία η αξιολόγηση για να αρθεί η αβεβαιότητα.

Εξάλλου, και στο Μηνιαίο Δελτίο Φεβρουαρίου του ΣΕΒ που παρουσιάστηκε χθες, επισημαίνεται ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, σε συνδυασμό με την πτώση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη και την αβεβαιότητα που προκαλεί όλο αυτό το περιβάλλον στην αγορά είναι ορισμένοι εκ των παραγόντων που απειλούν να πλήξουν την ούτως ή άλλως εύθραυστη ανάκαμψη της οικονομίας.

Τέλος, ο κ. Φέσσας, στη συνέντευξή του, καλεί τους Έλληνες και Ευρωπαίους ηγέτες να ενθαρρύνουν την επιστροφή στην ομαλότητα «συμπεριλαμβανομένης της κοινής ευθύνης για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών».

Keywords
Τυχαία Θέματα