Νέα «επεισόδια» στο σκάνδαλο χρηματισμού Μπλάτερ και Πλατινί

Έφοδος των εισαγγελικών αρχών στα γραφεία της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου

Έφοδο πραγματοποίησαν οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές στα γραφεία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας προκειμένου να κατασχέσουν έγγραφα τα οποία φέρεται να αφορούν την έρευνα για τον πρώην επικεφαλής της FIFA, Sepp Blatter αλλά και τον πρώην επικεφαλής της UEFA, Michel Platini.

Η έρευνα του γαλλικής οικονομικής εισαγγελίας καταφθάνει μετά από αίτημα – στις 14 Ιανουαρίου – της Ελβετίας, όπως διευκρίνισε

η Γενική Εισαγγελία της Ελβετίας.

Ο κ. Blatter, ο οποίος ήταν επικεφαλής της FIFA για 17 χρόνια και ο κ. Platini, πρώην επικεφαλής της UEFA, αποκλείστηκαν από οποιαδήποτε δραστηριότητα που αφορά το ποδόσφαιρο από τις 8 Οκτωβρίου 2015, μετά από την έρευνα που ξεκίνησαν οι ελβετικές αρχές για σκάνδαλο χρηματισμού.

Και οι δύο άνδρες έχουν καταθέσει εφέσεις προκειμένου να καταρρίψουν τις κατηγορίες, ενώ τον περασμένο μήνα η FIFA μείωσε τα χρόνια του αποκλεισμού τους από τα οκτώ στα έξι.

Ο κ. Blatter εξέφρασε την «έκπληξή» του για την έφοδο. «Η πληρωμή στον κ. Platini έγινε από τη FIFA, μέσω ενός λογαριασμού που διατηρούσε στην Ελβετία και όχι μέσο της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου ή μέσω της UEFA», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο πρώην ισχυρός άνδρας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Τόσο ο Blatter όσο και ο Platini αρνούνται οποιαδήποτε κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι οι πληρωμές ήταν εκπλήρωση προφορικής συμφωνίας.

Οι δικηγόροι του Platini χαρακτήρισαν τη νέα κίνηση των γαλλικών εισαγγελικών αρχών ως «καλοδεχούμενη», καθώς «όσο πιο γρήγορα η ελβετική δικαιοσύνη ολοκληρώσει την έρευνά της, τόσο πιο γρήγορα ο κ. Platini θα δικαιωθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα