Νέα αποκλιμάκωση για τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Νέα αποκλιμάκωση καταγράφουν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για το ελληνικό πρόγραμμα και την αξιολόγηση, μετά και τη θετική έκβαση του χθεσινού Eurogroup.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 15 μονάδες βάσης στο 7,273%, ενώ του 2ετούς ομολόγου παραμένει κάτω του ψυχολογικού ορίου του 5%, διολισθαίνοντας στο 4,989%.

Οι επενδυτές αποτιμούν θετικά τις κινήσεις της κυβέρνησης, τόσο αναφορικά με την επερχόμενη διαπραγμάτευση, όσο και με τον ανασχηματισμό.

«Δεν αναμένουμε σημαντικές διακυμάνσεις καθώς

το βλέμμα είναι στραμμένο στο εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ και όλοι εντός και εκτός, τηρούν στάση αναμονής. Η αποκλιμάκωση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου της χώρας μας στα 7,35% δίνει μια ανάσα στον Γενικό Δείκτη, όμως για να έχει διάρκεια θα πρέπει να διαφαίνεται η άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπου θα συνδυαστεί και με τη λήψη ορισμένων βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Η τεχνική και διαγραμματική εικόνα της αγοράς δεν έχει αλλάξει μιας και συνεχίζεται η παραμονή μας εντός του ανοδικού καναλιού που διαγράφεται εδώ και σχεδόν 5 μήνες, με άνω όριο τις 605 μονάδες και κάτω όριο τις 570 μονάδες» σχολιάζει η Merit Χρηματιστηριακή.

Keywords
Τυχαία Θέματα