Ν. Παππάς: «Ανοίγει» η ρύθμιση για το χρέος

Ως «παρένθεση οκταετίας» χαρακτήρισε την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο κ. Νίκος Παππάς αντικρούοντας τα επιχειρήματα της Νέας Δημοκρατίας που όπως είπε οραματίζεται την πτώση του πρωθυπουργού. «Συστήνουμε στην ΝΔ να ξυπνήσει, να σοβαρευτεί και να συντονιστεί με την πραγματικότητα γιατί η παρένθεση που ονειρεύεται θα είναι παρένθεση οκταετίας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Επικρατείας επέλεξε να θέσει στο στόχαστρό του τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά

ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να συγκρίνουν την σημερινή προσωπική τους κατάσταση με αυτή του 2014.

«Βγήκε ο κ. Σαμαράς να πει ότι οι Έλληνες πρέπει να θυμηθούν πως ήταν τον Νοέμβριο του 2014 και πως σήμερα. Από ποιους όμως ζήτησε να θυμηθούν; Από τους αγρότες που πήραν ενισχύσεις σήμερα πάνω από 2 δισ ευρώ και η μέγιστη πλειοψηφία ευνοείται από το φορολογικό και ασφαλιστικό; Από τους μαγαζάτορες; Από τους συνταξιούχους των οποίων τις επικουρικές τις πήγαινε ο κ. Σαμαράς για σφαγιασμό και εμείς αποτρέψαμε. Να θυμηθούν οι Έλληνες που έχουν την πρώτη τους κατοικία διασφαλισμένη; Να θυμηθούν τα 2 εκατ. ανασφάλιστων που σήμερα έχουν πλήρη πρόσβαση;» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός για να συνεχίσει «Μήπως να θυμηθούν οι 15 χιλ δημόσιοι υπάλληλοι που με υπογραφή Σαμαρά και Στουερνάτρα απολύονταν και εμείς αποτρέψαμε;».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε «βέρτιγκο τακτικής». Είπε ότι η σημερινή ηγεσία της ΝΔ κληρονόμησε «τις εκλογικές ήττες και την ακροδεξιά που προχώρησε από την προθήκη στην διοίκηση του κόμματος. Εμείς κληρονομήσαμε από τον Σαμαρά τις δεσμεύσεις για 5η αξιολόγηση και τις ξηλώσαμε. Κληρονομήσαμε την οικονομία σε περιδίνηση και την σταθεροποιούμε». Ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι «ανοίγει» η ρύθμιση για το χρέος.

Παράλληλα, είπε ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έχει μπει στην τελική ευθείας και πως ήδη έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον ενώ σημείωσε ότι σύντομα θα παρουσιαστεί ο νέος χάρτης συχνοτήτων.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα