Μυτιληναίος: Προς αύξηση κεφαλαίου 25 εκατ. ευρώ

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Μυτιληναίος κατά 25 εκατ. ευρώ- με την έκδοση 25.975.929 νέων κοινών μετοχών- θα κληθούν να εγκρίνουν οι μέτοχοι της εταιρείας κατά την ετήσια τακτική Γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας την 1η Ιουνίου.

Η ανωτέρω αύξηση θα προέλθει α) κατά 8 εκατ. ευρώ ( 8.312,095,68) θα καλυφθεί με την εισφορά του ονομαστικού κεφαλαίου της Απορροφώμενης Α ( Μετκα ) που απομένει μετά την διαγραφή, λόγω συγχύσεως, της συμμετοχής της απορρωφώσας Μυτιληναίος

στην απορροφώμενη Α ( Μετκα ). β) κατά ποσό 16 εκατ. ευρώθα καλυφθεί με κεφαλαιοποίηση αποθεματικού υπέρ το άρτιο της απορροφώσας. Η διαφορά που θα προκύψει απο τη διαγραφή, λόγω συγχύσεως, της συμμετοχής της απορροφώσας στην απορρωφώμενη Α και του μέρους του ονομαστικού κεφαλαίου που κατέχει η απορροφώσα στην απορρωφώμενη Α, θα αχθεί σε λογαριασμό της απορρφώσας " Διαφορά από συγχώνευση".

Σε έκθεση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας για τον εταιρικό ανασχηματισμό επισημαίνεται ότι, για το εύρος σχέσης αξιών και σχέσης ανταλλαγής μετοχών απορροφώσας και απορροφώμενης λήφθηκαν υπόψη οι εξης μεθοδολογίες : προεξόφληση ταμειακών ροών, τιμές στόχου αναλυτών για τις μετοχές, χρηματοοικονομικοί δείκτες για συγκρίσιμες εταιρείες και συγκρίσιμες συναλλαγές, όπως και τεχνικοί δείκτες. Με βάση τις ανωτέρω μεθόδους το μέγιστο της Μυτιληναίος ανήλθε σε 1,090 εκατ. ευρώ και το ελάχιστο σε 947 εκατ. ευρώ. Για την απορρφώμενη αντίστοιχα το μέγιστο ήταν 476 εκατ. ευρώ και το ελάχιστο 410 εκατ. ευρώ. Έτσι το έυρος ανταλλαγής μετοχών λήταν ελάχιστο 1,989 : 1 και 2,6580 :1.
Οι δε αποτιμήσεις των αξιών των ιδίων κεφαλαίων συνεπάγονται σχέση ανταλλαγής των μετοχών μεταξύ 0,8467 και 1,1314.

Η γνώμη επί της σχέσης ανταλλαγής σύμφωνα με την Nomura και τους ορκωτούς ελεγκτές ήταν ότι, για κάθε μια υφιστάμενη μετοχή της απορροφώμενης ονομαστικής αξίας 0,32 ευρώ, ο κύριος αυτής θα λάβει 1 μετοχή ονομαστικής αξίας 0,97 ευρώ επι του μετοχικού κεφαλαίου της απορροφώσας. Η προαναφερθείσα σχέση ανταλλαγής υποδηλώνει σχέση αξιών 2,2500 : 1.Η ανωτέρω σχέση ανταλλαγής εμπίπτει στο εύρος των αντίστοιχων σχέσεων ανταλλαγής που προέκυψαν απο την αποτίμηση των συγχωνευομένων εταιρειών. Σύμφωνα με τη νομική άποψη της συγχώνευσης κρίθηκε ως δίκαιη και εύλογη η σχέση ανταλλαγής των μετοχών της απορροφώμενης προς τις μετοχές της απορροφώσας ίση με 1 προς 1.

Keywords
Τυχαία Θέματα