Τσακαλώτος: Μπορεί και μετά τις 22 Μαΐου η συζήτηση για το χρέος

Η συζήτηση για το χρέος ενδεχομένως να μετατεθεί για τον Ιούνιο, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, αφήνοντας έτσι ανοιχτό παράθυρο να μην υπάρξει συνολική συμφωνία στο Eurogroup της 22ης Μαΐου.
Παράλληλα, διευκρίνισε ότι ισχύει ο αρχικός προγραμματισμός για την ψήφιση των μέτρων από το ελληνικό κοινοβούλιο, στις 18 Μαΐου.
Πάντως,

ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι, στην περίπτωση που δεν υπάρξει εφαρμογή των μέτρων για το χρέος έως το 2018, δεν θα υπάρξει αντινομοσχέδιο για την άρση των μέτρων με έτος εφαρμογής το 2019 και 2020, όπως έχει δεσμευτεί πολιτικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Η συγκεκριμένη αναφορά έρχεται σε αντίθεση με τη διαρροή υψηλόβαθμης πηγής στο Μέγαρο Μαξίμου ότι σε αυτήν την περίπτωση η κυβέρνηση θα «κατεβάσει» νομοσχέδιο για την κατάργηση του νομοσχεδίου που θα ψηφιστεί στις 18 Μαΐου στη Βουλή.
Σημειώνεται ότι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η δημοσιονομική πολιτική εξαρτάται από τα δημοσιονομικά αποτελέσματα και από τη διαμόρφωση της πολιτικής συνθήκης τη στιγμή που θα συζητείται η δημοσιονομική πολιτική. Ωστόσο, αυτήν τη στιγμή είναι σαφές πως τα μέτρα που έχουμε συμφωνήσει δεν θα εφαρμοστούν αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα για τη ρύθμιση του χρέους, συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα