Μοσκοβισί: Απαιτητικά και αξιόπιστα δημοσιονομικά μέτρα για το 2017-18

Ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί εμφανίστηκε αισιόδοξος, όχι για λύση, αλλά για «επίτευξη προόδου», ιδιαίτερα στα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος. Αναλυτικά ο Γάλλος Επίτροπος τόνισε πως στο σημερινό Eurogroup θα εξεταστεί η απόσταση που μας χωρίζει από μια συμφωνία στο τεχνικό επίπεδο, θα συζητηθούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και

οι δημοσιονομικοί στόχοι για το μεσοπρόθεσμο και η παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Απαιτητικά και αξιόπιστα» μέτρα για τα επόμενα δύο έτη θέλει ο Επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων λέγοντας πως η συζήτηση των ΥΠΟΙΚ θα περιλαμβάνει και τα αναγκαία δημοσιονομικά μέτρα που θα πρέπει να λάβει η ελληνική κυβέρνηση για να πετύχει το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2017 και το 2018.

Παράλληλα στο φλέγον θέμα του ΔΝΤ, ο Πιέρ Μοσκοβισί αρκέστηκε στο να εκφράσει την αισιοδοξία του για την εύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης που θα επιτρέψει την παραμονή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Τέλος, ο πολιτικός από τη Γαλλία υπογράμμισε πως η Ευρωζώνη συνολικά μπορεί να υπερβεί τα εμπόδια που έχει μπροστά της και να επιστρέψει στην βιώσιμη ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα