Το Fortress μπήκε στην ΜIG

Αθόρυβα και, δίχως τυμπανοκρουσίες, το αμερικανικό Credit Fund Fortress (κ. Σάμυ Δαυϊδ) απέκτησε το ομολογιακό δάνειο της MIG προς την Εurobank ύψους 150 εκατ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι, το FORTRESS «πατάει» πόδι και στις υπόλοιπες εταιρίες της MIG, πέραν της συμμετοχής που διαθέτει στην ATTICA

Συμμετοχές.

Το γεγονός επίσης ότι, η απόκτηση της συμμετοχής πραγματοποιείται με την σύμφωνη γνώμη των τραπεζών ( Πειραιώς, Eurobank ) προϊδεάζει για νέες εξελίξεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο κ. Σ. Δαυϊδ ήταν treasury της MIG και συνεπώς γνωρίζει εκ των εσω τις συμμετοχές. Μετά την ΜIG αργότερα προσελήφθη απο το Αμερικανικό fund για τις χρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Το ομολογιακό της Eurobank για την MIG είχε εκδοθεί πρόσφατα

Πριν απο ένα μήνα περίπου, στα τέλη Οκτωβρίου (27/10) η ΜIG ανακοίνωσε ότι, ενεχυρίασε το σύνολο των μετοχών ΑTTICA, ΥΓΕΙΑ και Vivartia για να εξασφαλιστούν τα ομολογιακά δάνεια ύψους 115 εκατ. ευρώ και 150 εκατ. ευρώ που καλύφθηκαν απο την Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank αντίστοιχα.

Με άλλα λόγια, το ομολογιακό δάνειο που εξέδωσε η Eurobank αποκτήθηκε απο το Fortress ύστερα μάλιστα απο διαδικασία στην οποία συμμετείχαν 30 -35 Funds. Όπως γίνεται αντιληπτό πρόκειται για μια μεγάλη δουλειά, καθώς το Fortress αποκτά συμμετοχή τόσο στο Υγεία όσο και στην Vivartia, δηλαδή και σε νοσοκομείο, αλλά και σε παραγωγικές μονάδες.

ΔΗΜ. ΠΑΦ.

Keywords
Τυχαία Θέματα