Μισέλ Σαπέν: Ξεκινά μια νέα περίοδος για την Ελλάδα αλλά οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν

Του Κωστή Πλάντζου

Συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν είχε το πρωί της Παρασκευής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Οι δύο άντρες συζήτησαν για την κατάσταση στη χώρα και το πώς αυτή μπορεί να αλλάξει με τον Έλληνα υπουργό να σημειώνει πως «πρέπει να δοθεί βάρος στις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, να αλλάξει το κράτος και να αντιμετωπιστεί η διαφθορά και η φοροδιαφυγή».

«Αν αυτά τα πετύχουμε, σε ένα χρόνο θα έχουμε μια διαφορετική Ελλάδα, που θα μπορεί να βγει στις αγορές,

να επιστρέψει η ανάπτυξη και μια αίσθηση δικαιοσύνης ότι τα οφέλη της Ανάπτυξης θα φτάνουν σε όλους» σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος ο οποίος πρόσθεσε πως με τον Γάλλο ομόλογό του «συζητήσαμε για τη νέα περίοδο προς μια αναπτυξιακή ατζέντα με κοινωνική δικαιοσύνη».

«Από τις λίγες φορές που συναντιόμαστε πρωί και όχι μετά τα μεσάνυχτα, όπως συμβαίνει συνήθως στα συμβούλια των υπουργών. Ο Σαπέν, η Γαλλία και ο πρόεδρος Ολάντ έχουν βοηθήσει πολύ την Ελλάδα και τον ευχαρίστησα για αυτό» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Από την πλευρά του ο Μισέλ Σαπέν έσπευσε να τονίσει πως η μάχη που δόθηκε πέρυσι ανήκει στο παρελθόν, ανοίγει μια νέα περίοδος για την Ελλάδα η οποία πρέπει να βρει τη θέση που της αξίζει αναπτυξιακά στην Ευρώπη και το ευρώ, ωστόσο, όπως τόνισε οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν.

Ολόκληρη η δήλωση του Μισέλ Σαπέν:

«Είμαι πολύ ευτυχής όταν συναντώ τον Ευκλείδη. Ο Έλληνας υπουργός, είναι αυτός που συναντώ συχνότερα από όλους, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων μας στις Βρυξέλλες. Όπως είπε και ο ίδιος, πιστεύω ότι ξεκινά μια καινούργια περίοδος. Δεν λέω ότι έχουν τελειώσει οι δυσκολίες. Δεν λέω ότι οι προσπάθειες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός, που η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει, είναι πίσω μας. Οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν. Τώρα εισερχόμαστε όμως σε μια νέα περίοδο που είναι αυτή της οικονομικής ανάπτυξης, των επενδύσεων, της ικανότητας να παράγουμε θέσεις εργασίας, και να το κάνουμε με μια σύγχρονη οικονομία, με ένα σύγχρονο κράτος. Αυτήν όπου η Ελλάδα θα έχει τη θέση που της αρμόζει στην Ευρώπη και στο ευρώ. Η περσινή μάχη ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδας, αλλά στο βάθος ήταν και προς όφελος όλης της Ευρώπης. Ήταν σημαντική για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη. Αυτή όμως η μάχη πρέπει να συνεχιστεί. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα πρέπει να βρει την θέση της στην Ευρώπη εξαιτίας, του Πολιτισμού που έχει αλλά και της γεωγραφικής της θέσεως. Σε μια Ευρώπη που πρέπει να της ξαναδώσει εμπιστοσύνη, ώστε να επιστρέψει η εμπιστοσύνη και μεταξύ των κρατών μελών. Και πάνω σε αυτό πρέπει να δουλέψουμε ακόμη. Δουλεύουμε για αυτό με τον Ευκλείδη, με τον Γάλλο πρωθυπουργό Μανουέλ Βάλς, τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπα και τον Πρόεδρο Φρανσουα Ολάντ.»

Keywords
Τυχαία Θέματα