Λίστα: Οι πιο δυστυχισμένοι και οι πιο ευτυχισμένοι τουρίστες στον κόσμο

Το Wi-Fi στο ξενοδοχείο σας δεν δουλεύει από τη μέρα που κάνατε check in; To παιδάκι που κάθεται πίσω σας κλωτσάει την πλάτη της θέσης σας καθ' όλη τη διάρκεια της πολύωρης πτήσης μέχρι τον προορισμό σας; Γεγονότα σαν και τα παραπάνω μπορεί να κάνουν και τον πιο ευδιάθετο τουρίστα, γκρινιάρη και κακόκεφο.

Νέα έρευνα πάντως δείχνει, σύμφωνα με το Marketwatch, ότι άτομα από συγκεκριμένες χώρες διαχειρίζονται τέτοιες κρίσεις πολύ καλύτερα από άλλους και έχουν την τάση να παραπονούνται λιγότερο. Τελικά δηλαδή, να περνούν πιο όμορφες διακοπές. Ο ιστότοπος GetYourGuide.com που μπορεί να υπερηφανεύεται

για την προσφορά 26.000 δραστηριοτήτων και περιηγήσεων που βαθμολογούνται από πελάτες σε όλο τον κόσμο , άντλησε στοιχεία από 50 χώρες για να ανακαλύψει ποια χώρα έχει τους πιο κακόκεφους τουρίστες.

Ο ιστότοπος εξέτασε τις κριτικές, οι οποίες κατατάσσονται ως εξής: όσοι έβαλαν τέσσερα και πέντε αστέρια σε ταξίδια ή δραστηριότητες χαρακτηρίζονται ως οι πιο «κεφάτοι» τουρίστες. Στον αντίποδα εκείνοι που έβαλαν ένα και δύο αστέρια.

Όπως φαίνεται από την παρακάτω λίστα, οι πιο δυστυχισμένοι τουρίστες προέρχονται από χώρες της Ασίας, αλλά και τις ισπανόφωνες χώρες. Τα σκήπτρα κρατούν οι Βορειοκορεάτες με ποσοστό δυσαρέσκειας στο 18,5%, ενώ στη δεύτερη θέση είναι οι Μεξικανοί με 14,8%.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι οι Κινέζοι χαρακτηρίζονται ως οι πιο αγενείς τουρίστες στον κόσμο. ΟΙ Ελβετοί μάλιστα αποφάσισαν να βάζουν τους Κινέζους τουρίστες σε διαφορετικά τρένα από τους ντόπιους!

Πρόσφατη έρευνα από το δίκτυο ABC News , πάντως, που ασχολήθηκε με τους δυσαρεστημένους Κινέζους τουρίστες σε Τασμανία και Αυστραλία , βρήκε τα παράπονά τους λογικά και δίκαια: Κανένα εστιατόριο δεν μένει ανοιχτό μέχρι αργά για να προλάβουν να φάνε και δεδομένου ότι οι άδειες μετ' αποδοχών στην Κίνα δεν είναι και τόσο διαδεδομένες, οι Κινέζοι προσπαθούν να προλάβουν τα κάνουν όλα μέσα σε ελάχιστες ημέρες διακοπών.

Στην άλλη πλευρά του νομίσματος, οι πιο ευτυχισμένοι τουρίστες προέρχονται κυρίως από την Ευρώπη κι ας βρίσκονται σε πολυετή κρίση. Η Τσεχική Δημοκρατία κερδίζει κατά κράτος. Κατά πόδας, ακολουθεί η Ρωσία ως η χώρα με τους πιο ευτυχισμένους τουρίστες. Στις επόμενες θέσεις, Πολωνία, Μάλτα και Ρουμανία – μερικές εξ αυτών , ας μην ξεχνούμε ότι είναι και οι «φτωχοί συγγενείς» της Ευρώπης.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τους Αμερικανούς τουρίστες, τα συνήθη τους προβλήματα είναι ότι δεν γνωρίζουν τη γλώσσα ή ότι μιλούν πολύ δυνατά σε μέρη που κανονικά δεν πρέπει. Υπάρχουν επίσης και ατυχή περιστατικά που έχουν μείνει στην... ιστορία, όπως ο Αμερικανός χειρούργος που, ενώ έκανε διακοπές, κατάφερε να σπάσει το δάχτυλο ενός ανεκτίμητου ιταλικού αγάλματος. Το ρεκόρ βέβαια έσπασε φέτος ένας 24χρονος Πορτογάλος κατάφερε να καταστρέψει ένα άγαλμα ηλικίας 126 ετών του Πορτογάλου βασιλιά, όταν σκαρφάλωσε πάνω του...

Χ.Ρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα