Μικρά κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές που προσπαθούν να «αποκωδικοποιήσουν» τις δηλώσεις Γέλεν

Ανοδικά ξεκίνησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, μετά από επιφυλακτικό trading στην Ασία, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν τα τελευταία σχόλια της Τζάνετ Γέλεν.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,5%, με «οδηγό» τον δείκτη πρώτων υλών που καταγράφει άνοδο πάνω από 1%.

Ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,7% στις 6.318 μονάδες, ο DAX καταγράφει άνοδο 1,44% στις 10.266 μονάδες, ο CAC 40 ενισχύεται κατά 1% στις 4.467 μονάδες, ο ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 1% στις 8.913 μονάδες και ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 1,35%

στις 17.866 μονάδες.

Οι αναλυτές προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις χθεσινές δηλώσεις της επικεφαλής της Fed, για να καταλάβουν αν θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων το καλοκαίρι. Η ίδια εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξη για την αμερικανική οικονομία, προειδοποιώντας τις αγορές ότι δεν πρέπει να αντιδρούν υπερβολικά στα στοιχεία ακόμα κι αν αυτά είναι απογοητευτικά, όπως τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή.

Επίσης επέμεινε ότι η Fed θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια, αλλά απέφυγε να δώσει ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει αυτό.

Οι μετοχές ακινήτων κινούνται πτωτικά, με την σουηδική Castellum και την ελβετική Swiss Prime Site να υποχωρούν κατά 1%.

Η μετοχή της Vivendi επίσης κινείται πτωτικά, μετά την υποβάθμισή της από την Barclays σε underweight.

Η πετρελαϊκή Tullow Oil ενισχύεται 2,8%, μετά την αναβάθμιση της τιμής στόχου από την Investec.

Κέρδη 2,75% για την Natixis μετά τη σύσταση Buy από την Jefferies και την τιμή στόχο στα 5,95 ευρώ.

Υψηλότερα κατά 1% κινείται η Royal Dutch Shell.

Keywords
Τυχαία Θέματα