Μιχ. Τσαμάζ (ΟΤΕ): Νέο επενδυτικό πρόγραμμα 550 εκατ. φέτος

Νέο επενδυτικό πακέτο ύψους 550 εκατ. ευρώ για το 2016 προανήγγειλε κατά την τηλεδιάσκεψη με τους επενδυτές, που ακολούθησε των οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2015, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Μ. Τσαμάζ.
Όπως υποστήριξε ο κ. Τσαμάζ οι επενδύσεις που θα γίνουν μέσα στο 2016 δεν αφορούν το κόστος για την απόκτηση φάσματος, ενώ θα εστιάζουν στην κινητή και σταθερή τηλεφωνία, αλλά και στην περαιτέρω ενίσχυση της συνδρομητικής τηλεόρασης, η οποία σημείωσε εξαιρετικές επιδόσεις την προηγούμενη χρονιά.

Επιπλέον,

ανακοίνωσε ότι ο OTE δεν ενδιαφέρεται πλέον για την εξαγορά της Forthnet αλλά εκφράζει ενδιαφέρον για θυγατρικές της Romtelecom.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα του 2015 τόνισε ότι παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, οι επιδόσεις του Ομίλου στο κλείσιμο της χρονιάς, ειδικά στην Ελλάδα, ήταν ισχυρές. Υποστήριξε πως τα έσοδα της σταθερής Ελλάδας ενισχύθηκαν σημαντικά χάρη στην ανταπόκριση που γνωρίζουν οι ευρυζωνικές υπηρεσίες, την τεχνογνωσία μας στο ICT και την επιτυχία του OTE TV, που αναπτύχθηκε εντυπωσιακά.

«Εχθρικό το ρυθμιστικό περιβάλλον»

Για εχθρικό ρυθμιστικό περιβάλλον έκανε λόγο για ακόμα μια φορά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μ. Τσαμάζ. Ωστόσο υποστήριξε ότι Όμιλος έχει επικεντρωθεί στην εσωτερική βελτίωση των λειτουργιών του για να αντεπεξέλθει των ρυθμιστικών δυσκολιών, αλλά και στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα.

Σε ερώτηση αναλυτή για το κατά πόσο το πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον μπορούν να θέσουν νέα εμπόδια, ο κ. Τσαμάζ σημείωσε πως τα τελευταία χρόνια κάθε χρονιά ήταν πιο δύσκολη από την προηγούμενη. Ωστόσο, όλος ο όμιλος κατάφερε να βελτιώσει τη λειτουργία του για να αντεπεξέλθει των δυσκολιών και παραμένει προετοιμασμένος, προκειμένου να υπερκεραστούν όποιες νέες δυσκολίες προκύψουν. Εκτίμησε πάντως «πως τα πράγματα θα βελτιωθούν».

Στην Ελλάδα, ο ΟΤΕ σκοπεύει να αξιοποιήσει τις δυνατότητες και τους πόρους του για να περιορίσει την επίδραση από τις συνεχιζόμενες δύσκολες οικονομικές συνθήκες και την πίεση που υφίσταται η αγοραστική δύναμη καταναλωτών και επιχειρήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα