Μετακομίζει Βρυξέλλες η Lloyd's Λονδίνου

Η Lloyd's of London, εταιρεία – θεσμός στον χώρο των ασφαλειών, που ιδρύθηκε στη βρετανική πρωτεύουσα το 1688, σχεδιάζει να εγκατασταθεί στις Βρυξέλλες μετά την ενεργοποίηση του Brexit.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο γραφείο θα λειτουργήσει στις αρχές του 2019, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, χωρίς

να δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες γι' αυτή την πρωτοβουλία.

«Η απόφαση της Βρετανίας να αφήσει την ΕΕ έχει προφανώς επιπλοκές για την αγορά και τις δραστηριότητές μας στην Ευρώπη», ανέφερε στην ετήσια έκθεση της Lloyd's of London, ο πρόεδρος John Nelson. «η εξεύρεση της σωστής λύσης ήταν η Νο1 προτεραιότητά μας τους τελευταίους εννέα μήνες», πρόσθεσε.

Οι βρετανικές εταιρείες και οι διεθνείς χρηματοοικονομικοί οργανισμοί σκέφτονται τώρα το πώς θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους Ευρωπαίους πελάτες τους. Η CEO της Lloyd's of London, Inga Beale, είχε προϊδεάσει από τον Ιανουάριο για τα σχέδια της εταιρείας να μετακομίσει τη έδρα της εκτός Βρετανίας. Εξάλλου, η Lloyd's υπήρξε μία από τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες που υποστήριξαν έντονα την ανάγκη μιας θυγατρική στην ΕΕ, στην περίπτωση που η Βρετανία χάσει την πρόσβασή της στην ενιαία αγορά μετά την έξοδο από την Ένωση.

Aπό την πλευρά του, ο Βέλγος ΥΠΟΙΚ, Johan Van Overtveldt, ανέφερε: «Η θέση των Βρυξελλών ως χρηματοοικονομικό κέντρο βελτιώνεται, γεγονός που ίσως εμπνεύσει κι άλλες ασφαλιστικές και εξειδικευμένες χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις να έρθουν εδώ καθώς οι Βρυξέλλες έχουν ισχυρή παράδοση σε αυτούς τους τομείς».

Keywords
Τυχαία Θέματα