Μέρκελ για πρόσφυγες: Όσοι έρχονται πρέπει να υπακούουν στους νόμους μας

«Αναμένουμε από τους ανθρώπους που έρχονται σε εμάς να υπακούουν στους νόμους μας» δήλωσε την Κυριακή η Άνγκελα Μέρκελ, σκληραίνοντας την γραμμή της ενόψει των γερμανικών εκλογών.

Η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι οι πρόσφυγες στη χώρα θα πρέπει να σέβονται την ανεκτικότητα, την ανοικτή κοινωνία και την θρησκευτική ελευθερία, την ώρα που σημαίνοντα στελέχη του κόμματός της αξίωναν την απαγόρευση των ξένων χρηματοδοτήσεων σε ισλαμικά τεμένη στη Γερμανία. Παράλληλα κάλεσε εξίσου τους συμπατριώτες

τους να επιδείξουν με τη σειρά τους ανοικτό μυαλό. «Γνωρίζουμε λιγοστά πράγματα για τη Συρία, γνωρίζουμε λιγοστά για το Ιράκ, ή τις Αφρικανικές χώρες. Και θα πρέπει να το δούμε αυτό ως μία ευκαιρία για να μάθουμε περισσότερα και να αποκτήσουμε μεγαλύτερες εμπειρίες», πρόσθεσε.

Η Άνγκελα Μέρκελ, που διεκδικεί και τέταρτη θητεία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, δέχεται μεγάλη επίθεση από τους πολιτικούς της αντιπάλους για την πολιτική που έχει ακολουθήσει στο θέμα του μεταναστευτικού.

Όσον αφορά τις ανησυχίες που το μεταναστευτικό κι η πολτική των 'ανοικτών θυρών' της Μέρκελ έχει εγείρει μεταξύ των παραδοσιακών ψηφοφόρων του κόμματός της CDU, η δεύτερη τη τάξει στους Χριστιανοδημοκράτες Γιούλια Κλέκνερ αξίωσε να εφαρμοσθούν αυστηρότεροι κανόνες για τους μουσουλμάνους κληρικούς και να απαγορευθούν οι έξωθεν χρηματοδοτήσεις σε τεμένη της Γερμανίας, απηχώντας ανάλογες απόψεις στελεχών των Χριστιανοδημοκρατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα