Φιγιόν: Σφοδρή επίθεση στον Εμμανουέλ Μακρόν

Ο υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία, Φρανσουά Φιγιόν ξεκίνησε επίθεση ενάντια στον αντίπαλό του Εμμανουέλ Μακρόν, στην προσπάθειά του να περάσει στον β' γύρο των εκλογών.

Με μόλις τρεις εβδομάδες να έχουν απομείνει πριν από τον α' γύρο, ο οποίος πραγματοποιείται στις 23 Απριλίου, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στον επόμενο γύρο θα περάσουν ο Εμμανουέλ Μακρόν και η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν.

Σε πολιτικές

συναντήσεις που είχε το Σάββατο ο κ. Φιγιόν επικέντρωσε την επίθεσή του στον κ. Μακρόν, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί συνέχεια της κυβέρνησης του Σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

«Ο Μακρόν υποκρίνεται ότι διαφωνεί. Δεν διαθέτει τίποτε από αναγέννηση αλλά αποτελεί δείγμα του Παλαιού Καθεστώτος. Ντύνει την προεκλογική του εκστρατεία με... φτερά, αλλά παραμένει στην πίσω αυλή των Σοσιαλιστών», υποστήριξε ο κ. Φιγιόν.

Η επίθεση του κ. Φιγιόν και των επιτελών του στρέφεται ενάντια στον 39χρονο Μακρόν, ο οποίος υπήρξε υπουργός επί κυβερνήσεως Ολάντ, αλλά υποστηρίζει ότι είναι κεντρώος και σαφώς «μαζεύει» ψήφους από το συντηρητικό κόμμα.

Ο κ. Μακρόν αντέδρασε στους χαρακτηρισμούς του κ. Φιγιόν, υποστηρίζοντας ότι «πλέον δεν έχει πρόγραμμα και ως εκ τούτου επιτίθεται στους άλλους. Δεν έχει επαφή με τους Γάλλους».

Βάσει δημοσκόπησης του BVA η οποία δημοσιεύθηκε την Κυριακή, ο κ. Μακρόν λαμβάνει 25% των ψήφων στον πρώτο γύρο και η κυρία Λεπέν 24%. Ο κ. Φιγιόν έρχεται στην τρίτη θέση με 19%. Στον β' γύρο η δημοσκόπηση δείχνει ότι ο κ. Μακρόν θα λάβει το 60% των ψήφων.

Keywords
Τυχαία Θέματα