Μερίδιο στην επιτυχία!


του Κώστα Τσαούση

Η πρώτη δοκιμή ενός εξαιρετικά ενδιαφέροντος εγχειρήματος που συνδυάζει την νέα επιχειρηματικότητα σε όλες τις δυνατές μορφές της με την απασχόληση και τις θέσεις εργασίας φαίνεται πως πήγε καλά και θα έχει και συνέχεια. Ο λόγος για το το egg speed matching, μια πρωτοβουλία του προγράμματος egg.

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή τις ανάγκες των

επιχειρηματικών ομάδων για ανάπτυξη και εξέλιξη, την περασμένη Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το egg speed matching, όπου συνολικά 25 εταιρείες του προγράμματος, παρουσίασαν σε νέες και νέους περισσότερες από 45 ανοικτές θέσεις εργασίας. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι εταιρείες του egg, έδωσαν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να διερευνήσουν πιθανότητες συνεργασίας και επαγγελματικής σταδιοδρομίας μέσω προσωπικών συνεντεύξεων. Όπως λένε και οι διοργανωτές, «το πρόγραμμα egg με τέτοιου είδους δράσεις δημιουργεί ευκαιρίες στην επαγγελματική ανάπτυξη και στην απασχολησιμότητα των νέων στην Ελλάδα».

Ένα από τα πρώτα συμπεράσματα της πρωτοβουλίας είναι ότι οι startup εταιρείες ωριμάζουν και προσφέρουν θέσεις εργασίας για νέους συνεργάτες. Στο σημείο αυτό χρειάζεται μια ιδιαίτερη προσοχή. Οι εταιρείες αυτής της μορφής δεν κάνουν «γενικώς και αορίστως» προσλήψεις αλλά αναζητούν συνεργάτες που θα συμμερισθούν το όραμα τους και θα συμβάλλουν στη περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους. Με άλλα λόγια, πέρα από την αμοιβή, εκείνο που προσφέρεται σε νέους επιστήμονες και επαγγελματίες είναι μια συμμετοχή σε ένα αναπτυξιακό project, ένα μερίδιο στην επιτυχία.

Ένα δεύτερο- εξίσου, σημαντικό και αυτό- συμπέρασμα είναι η νίκη της δικτύωσης και της συνέργειας ανάμεσα σε διαφορετικές ομάδες, παλαιότερες και νεώτερες που δείχνουν να απολαμβάνουν στη πράξη της έννοια της κοινότητας! Ας ελπίσουμε πως στα επόμενα χρόνια θα συνειδητοποιηθεί από ευρύτερες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας η ανάγκη της κοινότητας συμφερόντων για το επόμενο βήμα της σταθεροποίησης, ανάκαμψης και ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα