Μεικτό άνοιγμα στην Ευρώπη – Σε υψηλό τριετίας το ευρώ

Μεικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές καταγράφονται στους ευρωπαϊκούς δείκτες τις πρωινές ώρες, με τους επενδυτές να περιμένουν τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ την ίδια ώρα παρακολουθούν και τις κινήσεις στο ευρώ που άγγιξε υψηλά τριών ετών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε με μικρές μεταβολές και στις 10:20 βρισκόταν στις 397,83 μονάδες. Μεικτά πρόσημα στους διάφορους κλάδους και στα μεγαλύτερα ταμπλό της ηπείρου.

Συγκεκριμένα, ο FTSE100 +0,07%, o DAX +0,28%, o CAC40 +0,11%, o FTSE MIB +0,20%, o IBEX35 +0,17%

Στην

Ασία σημειώθηκε άνοδος λόγω των προσδοκιών για ισχυρά εταιρικά κέρδη. Ο Nikkei κινήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από το 1991 και έκλεισε στις 23.951,81 μονάδες, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ανέκαμψε από τις χθεσινές απώλειες και σημείωσε άνοδο 1,81% στις 31.904, 75 μονάδες. Στις ΗΠΑ η Wall Street ανοίγει και πάλι σήμερα, καθώς χθες παρέμεινε κλειστή λόγω της ημέρας στη μνήμη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ σημείωσε άνοδο το πρωί στα 1,2263 δολ., ενώ χθες κατέγραψε υψηλό τριετίας στα 1,2296 δολ., χάρη στις αυξημένες προσδοκίες ότι η ΡΚΤ θα μετριάσει σύντομα το πρόγραμμα νομισματικής χαλάρωσης.

Στα εταιρικά νέα, η Rio Tinto αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα δ' τριμήνου, ενώ η βρετανική Premier Foods θα ανακοινώσει σήμερα μια ενημερωμένη έκδοση για το Trading για το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις που συνεργάζονται με τη βρετανική εταιρεία εργολαβιών Carillion αναμένουν να μάθουν εάν θα πληρωθούν μετά τη χθεσινή είδηση για την κατάρρευση της εταρείας. Ο κατασκευαστικός κολοσσός που απασχολεί 43.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, «έσκασε» χθες λόγω χρεών που αγγίζουν το 1,5 δισ. στερλίνες, καθώς οι τράπεζες αρνήθηκαν να της οδηγήσουν νέα οικονομική στήριξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα