Μεικτή η εικόνα στην Ασία μετά την υποβάθμιση της Κίνας από Moody's

Στην κατηγορία Α1 υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγησης της Κίνας, από Aa3, ο οίκος Moody's, μεταβάλλοντας και τις προοπτικές τη από σταθερές σε αρνητικές.

Όπως προειδοποίησε, αν και οι σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις στην Κίνα θα επιβραδύνουν την αύξηση του δανεισμού των κινεζικών επιχειρήσεων, δεν θα αποτρέψουν όμως την αύξηση της μόχλευσης. Στον απόηχο της υποβάθμισης, οι κινεζικές μετοχές υποχώρησαν και βρέθηκαν να χάνουν πάνω από 1%, ενώ και το αυστραλιανό δολάριο υποχώρησε από τα επίπεδα του 0,7480 δολ. στο

0,7452 δολ., καθώς η Κίνα είναι μεταξύ των μεγαλύτερων αγορών που δέχονται εξαγωγές από την Αυστραλία.

Στα κινεζικά ταμπλό, οι δείκτες ανέκαμψαν μετά τις αρχικές απώλειες. Ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 0,34%, ενώ ο Shenzhen Composite σημείωσε οριακή άνοδο 0,045%. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημείωσε πτώση 0,13%.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei σημείωσε άνοδο 0,56%, ο νοτιοκορεατικός Kospi με κέρδη 0,2%, ενλω στην Αυστραλία ο S&P/ASX γύρισε πτωτικά με απώλειες 0,07%.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές αναμένουν τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed σχετικά με μια πιθανή αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο Το ενδιαφέρον στρέφεται και στην αυριανή συνάντηση των μελών του ΟΠΕΚ στη Σαουδική Αραβία.
Οι τιμές του μαύρου χρυσού ανέκαμψαν λόγω της αισιοδοξίας που επικρατεί για παράταση της συμφωνίας μείωσης στην παραγωγή, την οποία υποστηρίζει και η Ρωσία.
Συγκεκριμένα, το μπρεντ ενισχύθηκε κατά 0,17% στα 54,24 δολ/βαρέλι και το αργό WTI ενισχύθηκε κατά 0,14% στα 51,54 δολ./βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα