Μεικτή η εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Μεικτή ήταν η εικόνα των αγορών στην Ασία σήμερα αν και οι περισσότερες μετοχές έκλεισαν ανοδικά με πρωταγωνιστή τον κλάδο της τεχνολογίας έπειτα απ' τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο κολοσσός στο χώρο του διαδικτύου, Tencent Holdings Ltd.

Στη συνεδρίαση οι επενδυτές προσπάθησαν να αποτιμήσουν αφενός τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, που αποκάλυψαν έναν μεγαλύτερο του αναμενόμενου διχασμό των αξιωματούχων όσον αφορά μία επόμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων και αφετέρου τις επόμενες κινήσεις στην γεωπολιτική σκακιέρα

με φόντο την ένταση ΗΠΑ – Β. Κορέας.

Ο πανασιατικός δείκτης MSCI Asia Pacific Index ενισχύθηκε 0,6% με τον τεχνολογικό κλάδο να κλείνει στο +1,1%.

Οριακά χαμηλότερα έκλεισαν ο ιαπωνικός δείκτης Topix και ο αυστραλιανός S&P/ASX 200. Απώλειες 0,38% για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ.

Αντίθετα, άνοδος 0,57% για τον Kospi στη Σεούλ και 0,68% για τον Shanghai Composite στη Σαγκάη.

Οι προσδοκίες για μία ηπιότερη μετάβαση σε ένα περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων λειτούργησε πιεστικά για το δολάριο και προσέφερε στήριξη στο γιεν. Το δολάριο υποχώρησε στα 109,80 γιεν.

Ωστόσο, η ανάκαμψη του γιεν φέτος δεν φαίνεται να δρα αρνητικά στην ιαπωνική οικονομία. Οι εξαγωγές ενισχύθηκαν κατά 13% τον Ιούλιο συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα, για όγδοο συνεχή μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα