Ολυμπιακός-Ριέκα 2-1: Θρυλική ανατροπή πρόκρισης!

Από την κόλαση της εντός έδρας ήττας, στον παράδεισο μιας τεράστιας θρυλικής ανατροπής που του επιτρέπει να βλέπει πιο καθαρά την επιστροφή του στους ομίλους του Champions League! Αρκεί να έχει την στοιχειώδη ευστοχία (που δεν απόψε) στον επαναληπτικό της ερχόμενης Τρίτης...

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε εξασφαλίσει από σήμερα το εισιτήριο για την ποδοσφαιρική ελίτ της Ευρώπης, αλλά είδε τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου να εφαρμόζεται με τον πλέον σκληρό τρόπο.

Με τον Μπέσνικ Χάσι να ξαφνιάζει

επιλέγοντας τον Μάριν αντί του Φορτούνη, ο Ολυμπιακός από τα πρώτα λεπτά πήρε τα ηνία του αγώνα, αλλά όση ρέντα είχε ο Μοχάμεντ Μπεν στο Βελιγράδι όπου πέτυχε τα δύο γκολ με την Παρτίζαν, άλλη τόσο γκαντεμιά είχε σήμερα.

Ο Γάλλος επιθετικός των ερυθρόλευκων ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, χάνοντας όμως τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, αστοχώντας σε σουτ, κεφαλιές και φτάνοντας στο σημείο να κλωτσά ο ίδιος το δοκάρι ξεσπώντας!

Κι όλα αυτά σε ένα πρώτο ημίχρονο που οι ερυθρόλευκοι δεν ήταν καταιγιστικοί, αλλά είχαν τον έλεγχο του αγώνα κι ενώ όλα έδειχναν ότι το γκολ αργά ή γρήγορα θα έρθει, ήρθε το σοκ από τους Κροάτες.

Η Ριέκα είχε κάποιες σποραδικές αντεπιθέσεις, χωρίς καμία τελική προς την εστία του Ολυμπιακού όμως στο 42’ ο Έμπερ βρέθηκε στην κορυφή της περιοχής και με ξερό σουτ πάγωσε το «Γ. Καραϊσκάκης» πετυχαίνοντας το 0-1.

Δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παραλίγο να προκαλέσει νέο έμφραγμα όταν βγήκε απέναντι από τον Καπίνο, όμως ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού με το αριστερό του πόδι παραχώρησε το κόρνερ. Κι αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία των πρωταθλητών Κροατίας στο παιχνίδι…

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό εμφανώς σοκαρισμένο από την απρόσμενη εξέλιξη και την Ριέκα να δίνει ακόμη περισσότερο χώρο… Στο πρώτο τέταρτο οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν τρόπο για να γίνουν απειλητικοί κι ο Χάσι έστω και με μικρή καθυστέρηση αποφάσισε να ρίξει στο ματς τον Φορτούνη.

Στο 65’ ο Τρικαλινός πήρε τη θέση του Σεμπά και στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα έδωσε την ασίστ στον Οφόε που με ασύλληπτο σουτ πέτυχε το 1-1 βάζοντας φωτιά στο Καραϊσκάκη!!!

Οι ερυθρόλευκοι πλέον άρχισαν να πιέζουν ακόμη περισσότερο, χωρίς όμως να δημιουργούν μεγάλες ευκαιρίες για γκολ, ενώ στις φάσεις που ήταν απειλητικοί ο Σλούγκα έμοιαζε ανίκητος.

Στο 83’ άλλαξαν τα αριθμητικά δεδομένα με την δικαιολογημένη αποβολή του Ζούτα και το τελευταίο κομμάτι του αγώνα ήταν ένα ερυθρόλευκο σφυροκόπημα.

Στο 90’ ο Ανδρούτσος είδε την κεφαλιά του να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι της Ριέκα και εκεί οι περισσότεροι πίστεψαν ότι το 1-1 θα είναι το τελικό σκορ, αλλά ο Ρομαό είχε άλλη γνώμη.

Στο 90’+3 ο Φορτούνης κέρδισε το φάουλ κι έστησε τη μπάλα στα δέκα μέτρα έξω από την περιοχή της Ριέκα. Ο Τρικαλινός μέσος σούταρε με δύναμη, με τον Σλούγκα να διώχνει δύσκολα με γροθιές, ωστόσο ο Ομάρ γύρισε τη μπάλα άμεσα στην περιοχή κι ο Ρομαό με κοντινή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα λυτρώνοντας τους συμπαίκτες του και τον κόσμο που ξέσπασε σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Με βάση την εικόνα των δύο ομάδων σήμερα, το τελικό σκορ σίγουρα αδικεί τους πρωταθλητές, καθώς θα μπορούσε να είχε ένα πολύ πιο ξεκάθαρο προβάδισμα, αλλά θα πρέπει να δείξει ακόμη μεγαλύτερη σοβαρότητα και να έχει περισσότερη ουσία (ευστοχία) στον επαναληπτικό για να «καθαρίσει» την πρόκριση, απέναντι σε μια δεμένη ομάδα η οποία όμως σήμερα είχε την τύχη με το μέρος της...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ομάρ, Ρομαό, Ρέτσος, Κούτρης, Οτζίτζα (79' Ανδρούτσος), Ζιλέ, Σεμπά (65' Φορτούνης), Μαρίν (75' Πάρντο), Καρσελά, Μπεν
ΡΙΕΚΑ (Ματίας Κεκ): Σλούγκα, Βέσοβιτς, Ζούπαριτς, Ελεζ, Ζούτα, Μπράνταριτς, Μαλές, Εμπερ (88' Μάρτριτς), Γκοργκόν (77' Στρίνιτς), Μίσιτς, Γκαβράνοβιτς (72' Γιέλιτς)

Πηγή: Protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα