Μεικτή εικόνα στην Ασία μετά το τεχνολογικό selloff

Μεικτή εικόνα εμφανίζουν σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αξιολογούν το χθεσινό τεχνολογικό selloff στην Wall Street και την απόφαση της BoJ να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική.

Στα ταμπλό, ο Nikkei ενισχλυθηκε κατά 0,53% ενλω στη Νότια Κορέα ο Kospi σημείωσε πτώση 0,07%.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε σταθερή τη νομισματική πολιτική της, ενώ

αναβάθμισε και τις εκτιμήσεις της για την ιδιωτική κατανάλωση και την ανάπτυξη, σηματοδοτώντας την εμπιστοσύνη της στη διεύρυνση της οικονομικής ανάκαμψης με βάση της εξαγωγές. Ο διοικητής Haruhiko Kuroda είναι πιθανό να διαβεβαιώσει τις αγορές ότι η BoJ εξακολουθεί να βρίσκεται αρκετά πίσω από την Federal Reserve στο να αποσύρει το πρόγραμμα μαζικής στήριξης, καθώς ο πληθωρισμός είναι ακόμη μακριά από τον στόχο της για 2%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,26% κυρίως λόγω των κερδών στον τομέα της τεχνολογίας πληροφορικής και του χρηματοοικονομικού κλάδου, που ενισχύθηκαν κατά 0,97% και 0,63% αντίστοιχα.

Στην Κίνα, ο Shanghai Composite με πτώση 0,25% και ο Shenzhen Composite με απώλειες 0,235%, ενώ στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng ενισχύθηκε κατά 0,36%. Η κεντρική τράπεζα της Κίνας πραγματοποίησε σήμερα την μεγαλύτερη ημερήσια ένεση ρευστότητας τους τελευταίους πέντε μήνες, αποφασίζοντας να ακολουθήσει διαφορετική πορεία από την Fed μετά τις ενδείξεις για αυξανόμενες χρηματοπιστωτικές πιέσεις στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα