Λευτέρης Σαμαράς: Η DHL best workplace με... προβλήματα

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Μπορεί να ξόδεψε 20 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις μέχρι το 2016, μπορεί να παραμένει – και πολύ καλά πράττει – στην Ελλάδα, όμως η ζωή στη χώρα μας κάθε άλλο παρά εύκολη είναι για την DHL Express.

Μια εταιρεία η οποία στα τελευταία της αποτελέσματα για το 2015 παρουσιάζει στασιμότητα στους τζίρους

(φθάνει 45,4 εκατ. ευρώ) και μείωση κερδών κατά 39,5% στις 680 χιλ. ευρώ και η οποία παρά τις βραβεύσεις της ως Best Workplace σύντομα θα κληθεί να πάρει αποφάσεις. Η εταιρεία υπό τη διεύθυνση του CEO, Λευτέρη Σαμαρά, ο οποίος έχει παράλληλα την ευθύνη και της Κύπρου και της Μάλτας, έχει κατορθώσει να παραμένει στη χώρα μας, όμως τα πρώτα σημάδια κόπωσης είναι ορατά.

Τι κι αν επένδυσε σε Ηράκλειο και Μεσσηνία με υποκαταστήματα, τι κι αν στα Σπάτα επένδυσε επίσης σε ανανεωμένο διαμετακομιστικό κέντρο με διπλασιασμό των αποστολών της, η εταιρεία έχει να ανέβει τη δική της ανηφόρα σε μια αγορά που αλλάζει και προβληματίζει.

Η DHL που δραστηριοποιείται στην χώρα μας 40 χρόνια, έχει 3.500 ενεργούς πελάτες τον μήνα, 25 σημεία εξυπηρέτησης, δύο ιδιόκτητα αεροσκάφη και 130 οχήματα.

Μέσω του δικτύου της διακινούνται 2,2 εκατ. αποστολές ετησίως, εκ των οποίων το 96% παραδίδονται στην ώρα τους και το 95% προωθούνται την ίδια ημέρα. Επίσης, 61% των αποστολών εκτελωνίζονται πριν φτάσουν στη χώρα.

Τα έσοδά της ανέρχονται σε 45,3 εκατ. ευρώ αν και πληροφορίες αναφέρονται σε ενδεχόμενη (οριακή) μείωση εντός του 2016 και του 2017. Κι όλα αυτά για μια εταιρεία η οποία κατέχει άνω του 50% μερίδιο αγοράς.

Η DHL Express δείχνει να μην έχει ακόμα κατορθώσει στη χώρα μας να επικεντρωθεί όπως θα έπρεπε στο ηλεκτρονικό εμπόριο και να αποδώσει τα μέγιστα. Η επένδυση στα Σπάτα επίσης δεν έδειξε την ωριμότητα που κάποιοι περίμεναν και χρειάζεται χρόνος, ο οποίος όμως ματώνει τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου.

Όλα τα παραπάνω είναι που δημιουργούν ερωτηματικά για το κατά πόσο η εταιρεία θα παραμείνει το ίδιο ανταγωνιστική και φυσικά το ίδιο υποστηρικτική ως προς τους εργαζόμενους της.

Keywords
Τυχαία Θέματα