Μεικτές τάσεις στις χριστουγεννιάτικες ασιατικές αγορές

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές σε Ιαπωνία και Κίνα ανήμερα των Χριστουγέννων, σε μια μέρα με ήπιες συναλλαγές εν μέσω του εορταστικού κλίματος. Κλειστά παρέμειναν τα χρηματιστήρια σε Αυστραλία, Νότια Κορέα, Χονγκ Κονγκ και Σιγκαπούρη, ενώ δεν θα γίνουν συναλλαγές στις ευρωπαϊκές αγορές.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei και ο ευρύτερος Topix έκλεισαν

με κέρδη, ενισχυόμενοι κατά 0,16%, ενώ με πτώση έκλεισαν οι κινεζικοί δείκτες. Ο Nikkei διαμορφώθηκε στις 22.939,18 μονάδες.

Ο Topix διεύρυνε το υψηλό 26 ετών που είχε καταγράψει, ενώ οι μετοχές στη Σανγκάη υποχώρησαν, μετά τα πρώτα εβδομαδιαία κέρδη που σημείωσε μετά από διάστημα ενός μήνα.
Το γεν με μικρές μεταβολές έναντι του δολαρίου για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Ο όγκος συναλλαγών στον Topix κινήθηκε κατά σχεδόν 37% χαμηλότερα από τον μέσο όρο 30 ημερών. Το bitcoin υποχώρησε για πέμπτη ημέρα, σημειώνοντας το μεγαλύτερο πτωτικό σερί από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στην Κίνα, ο Shanghai Composite με πτώση 0,49% στις 3.280,84 μονάδες, ενώ ο Shenzhen υποχώρησε κατά 0,93% στις 1.883,89 μονάδες.

Πτώση σημειώθηκε και στο χρηματιστήριο της Ταϊβάν.

Στις ΗΠΑ, αν και οι αγορές έκλεισαν με μικρές απώλειες την Παρασκευή, αύξησαν τα εβδομαδιαία κέρδη τους, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να καταγράφουν κέρδη για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα μετά και την υπογραφλη του φορονομοσχεδίου από τον πρόεδρο Τραμπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα