Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μεικτή εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς τα κέρδη στη Wall υποχώρησαν μετά τις πληροφορίες ότι οι εντατικοποιούνται οι έρευνες για την προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ. Παράλληλα, σήμερα οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει των στοιχείων για τις νέες θέσεις εργασίας και την ανεργία στις ΗΠΑ τον Ιούλιο.

Στα ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei χάνει 0,38% με το δολάριο να υποχωρεί νωρίτερα σε χαμηλά επτά εβδομάδων, κάτω από τα 110 γεν.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν

σήμερα στην Ιαπωνία έδειξαν ότι οι μισθοί υποχώρησαν τον Ιούνιο, για πρώτη φορά σε 13 μήνες. Ειδικότερα, οι συνολικές αμοιβές μειώθηκαν 0,4% σε σχέση με το περασμένο έτος, μετά από αύξηση 0,6% τον προηγούμενο μήνα.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 χάνει 0,25% μετά την αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων της Reserve Bank of Australia για την οικονομική ανάπτυξη το 2018.

Στο ταμπλό ξεχωρίζει ο τίτλος της Commonwealth Bank με βουτιά 3,60% μετά την ανακοίνωση των κρατικών αρχών ότι η τράπεζα παραβίασε τη νομοθεσία περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, με την αποδοχή μεγάλων καταθέσεων χωρίς να ελεγχθούν οι κάτοχοι των λογαριασμών ακόμα κι όταν οι καταθέσεις ξεπερνούσαν τα 10.000 δολάρια Αυστραλίας, που είναι και το όριο πάνω από το οποίο οι τράπεζες υποχρεούνται να κάνουν αναφορά στις ρυθμιστικές αρχές.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει οριακά κέρδη 0,01%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai υποχωρεί οριακά κατά 0,05%.

Keywords
Τυχαία Θέματα