Μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη με το βλέμμα στις δηλώσεις Ντράγκι

Επιφυλακτικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν νέα στοιχεία και οικονομικά αποτελέσματα εταιρειών, την ώρα που ο επικεφαλής της ΕΚΤ μιλά σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη για τη νομισματική πολιτική. Όπως ανέφερε, η οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης είναι μεν ισχυρή αλλά δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού προκειμένου να επιτευχθεί με διατηρήσιμο τρόπο ο στόχος για τον πληθωρισμό της περιοχής.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 άνοιξε με πτώση, ωστόσο

στη συνέχεια ανέκαμψε με άνοδο 0,04% .

Ο FTSE100 -0,34%, o DAX -0,17%, o CAC40 -0,34%, o FTSE MIB -0,69%, o IBEX35 -0,47%

Οι χειρότερες επιδόσεις έρχονται από τον κλάδο λιανικής με πτώση κατά 0,6%. Ενδεικτικά, η H&M υποχώρησε κατά 3% μετά την υποβάθμισή της από τη SEB σε σύσταση "sell" από "hold". Η Inditex με πτώση 2,2% μετά την υποβάθμιση της μετοχής της από τη Berenberg επίσης σε "sell" από "hold". Οι αναλυτές επισημαίνουν τα ρίσκα από τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από τις online αγορές.

Στον αντίποδα, με άνοδο κινείται ο κλάδος χρηματοοικονομικών, χάρη σε αναβαθμίσεις. Η δανέζικη Exor με άνοδο 2% μετά την αύξηση της τιμής – στόχου.

Σε μεμονωμένες μετοχές, αυτή της Sky έκανε άλμα 3,3%, μετ την είδηση ότι η Comcast, μητρική του CNBC και η Verizon ανακοίνωσαν ότι ενδιαφέρονται να εξαγοάσουν συγκεκριμένα τμήματα της Twenty-First Century Fox.

Η κατασκευαστική Carillion «βυθίστηκε» με πτώση 59% μετά την έκδοση της τρίτης προειδοποίησής της για τα κέρδη φέτος.

Πτώση 15% για τη μετοχή της Elior , ενώ πτώση 10% στα κέρδη α' εξαμήνου ανακοίνωσε η

Στην Ιταλία, η Alitalia ανακοίνωσε ότι έγινε συνάντηση με μέλη της Lufthansa, ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, η ιταλική εταιρεία ανέφερε πως πληροφορίες για deal με τη Lufthansa είναι αβάσιμες.

Keywords
Τυχαία Θέματα