Μεικτά πρόσημα στην Ασία - «Βουτιά» 7% για τη Samsung στη Σεούλ

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές την Πέμπτη, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το «βλέμμα» στις εξελίξεις από το Samsung Galaxy 7. Η μετοχή υποχώρησε περίπου 7% μετά τα νέα ότι ο τεχνολογικός κολοσσός ζήτησε από όλους τους συνεργάτες του να σταματήσουν τις πωλήσεις του κινητού και συμβούλευσε τους καταναλωτές να απενεργοποιήσουν τα κινητά τους.

Ο χρηματιστηριακός δείκτης στη Σεούλ υποχώρησε πάνω από 1%.

Στην

Ιαπωνία, το χρηματιστήριο κινήθηκε ανοδικά, χάρη στην άνοδο των τιμών πετρελαίου και την υποχώρηση του γεν. Το δολάριο ενισχύθηκε κατά 0,3% στα 103,91 γεν από τα 102 γεν την προηγούμενη εβδομάδα.

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι κινεζικοι δείκτες μετά από μια εβδομάδα αργίας.

Ήπια κέρδη και για τον αυστραλιανό ASX 200, με τον δείκτη πρώτων υλών να ενισχύεται κατά 1%. Ενδεικτικά η BHP Billiton ενισχύθηκε κατά 1,7% και η Rio Tinto κατέγραψε άνοδο 2%. Ράλι 3% για την Fortescue Metals Group.

Κέρδη και για τις ενεργειακές μετοχές μετά το ράλι του πετρελαίου στη Wall Street. Η Santos κατέγραψε άνοδο 4%, η Oil Search έκλεισε με κέρδη 3,4%, η Inpex με άνοδο 3% και η S-Oil με κέρδη 3,23%.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού υποχωρούν σήμερα κατά 0,2% στα 51,6 δολάρια ενώ το Brent υποχωρεί κατά 0,2% στα 53,04 δολάρια.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,16% στα 1.257 δολάρια η ουγγιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα