Μεικτά πρόσημα και μικρός τζίρος στην Ευρώπη - Απώλειες για τις ιταλικές τράπεζες

Μικρές μεταβολές κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές τη Δευτέρα, καθώς ο τζίρος ήταν μικρός, λόγω της αργίας στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Κυριάρχησαν τα μεικτά πρόσημα και οι εναλλαγές, με τις ασφαλιστικές μετοχές να καταγράφουν άνοδο και τις τραπεζικές να υποχωρούν.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,1% στις 341,24 μονάδες, μετά από έντονες εναλλαγές προσήμων. Ο όγκος των συναλλαγών ήταν κατά 61% μικρότερος από τον κινητό μέσο όρο 30 ημερών.

«Με την αργία στο Λονδίνο, η αγορά είναι αρκετά ήσυχη σήμερα. Όσο η αβεβαιότητα παραμένει στην

αγορά πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί. Αλλά και πάλι, σε σχέση με τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, είμαστε σε καλύτερη κατάσταση» σχολιάζει ο Guillermo Hernandez Sampere, επικεφαλής trading στην MPPM EK.

Ο DAX κατέγραψε άνοδο 0,8% στις 10.133 μονάδες, ο CAC 40 ενισχύθηκε 0,32% στις 4.443 μονάδες, ο ΙΒΕΧ υποχώρησε οριακά σε αρνητικό έδαφος στις 9.023 μονάδες και ο FTSE ΜΙΒ υποχώρησε 0,86% στις 18.481 μονάδες.

Στις μετοχές, η Allianz SE κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο στον γερμανικό δείκτη, μετά την ανακοίνωση αύξησης της κερδοφορίας κατά 21%.

Κέρδη κατέγραψαν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, με την Fiat Chrysler Automobiles NVνα ενισχύεται κατά 2,1% μετά την δήλωση του προέδρου της, Sergio Marchionne, ότι είναι αισιόδοξος για τις προοπτικές της Κίνας.

Οι ιταλικές τράπεζες από την άλλη «οδήγησαν» χαμηλότερα τον τραπεζικό δείκτη μετά την αποτυχημένη δημόσια εγγραφή της Banca Popolare di Vicenza SpA. Πτώση 2,7% για την γερμανική Deutsche Bank.

Keywords
Τυχαία Θέματα