Ράλι για το χρυσό - Πάνω από τα 1.300 δολάρια

Πάνω από τα 1.300 δολάρια η ουγγιά κινείται σήμερα ο χρυσός, για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2015 καθώς αναμένεται οι κεντρικές τράπεζες τόσο των ΗΠΑ όσο και της Ευρώπης να διατηρήσουν τα χαμηλά επιτόκια, τονώνοντας έτσι τη ζήτηση για το μέταλλο.

Τα συμβόλαια του χρυσού με παράδοση Ιουνίου σημείωσαν άνοδο 1,1% στα 1.304 δολάρια η ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας

Υόρκης, το υψηλότερο επίπεδο από τις 22 του Ιανουαρίου του 2015. Το πολύτιμο μέταλλο έχει καταγράψει άνοδο 23% φέτος.

«Ο χρυσός έχει δείξει εντυπωσιακή απόδοση» δήλωσε στο Bloomberg o Daniel Briesemann, αναλυτής της Commerzbank.

«Δεδομένου ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν κατά πάσα πιθανότητα χαμηλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στις ΗΠΑ, και δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα χαλαρώσει περαιτέρω κατά πάσα πιθανότητα την νομισματική πολιτική, μια τέτοια υψηλή τιμή του χρυσού μπορεί να δικαιολογηθεί» πρόσθεσε.

Οι επενδυτές έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους φέτος στα πολύτιμα μέταλλα καθώς οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία οδήγησαν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να καθυστερήσει την περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων.

Ο χρυσός άμεσης παράδοσης καταγράφει άνοδο 0,7% στα 1.302 δολάρια η ουγγιά πριν διαπραγματευθεί στα 1.298 δολάρια η ουγγιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα