Με ζημιές το 2016 πέρασε το Hilton σε Dogus - Κωνσταντακόπουλο

Mειωμένο τζίρο και ζημιές μετά από φόρους σημείωσε η Ιονική Ξενοδοχειακή, ιδιοκτήτρια του Hilton Αθηνών για το 2016, με βάση τα αποτελέσματα που δημοσίευσε σήμερα η εταιρεία, κάτω από τη νέα διοίκηση των ομίλων Kωνσταντακόπουλου και Dogus.

Eιδικότερα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας,

η οποία θα οδεύσει εκτός ΧΑ όταν ολοκληρωθεί το δικαίωμα εξαγοράς των μετοχών μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης από μέρους της νέας ιδιοκτήτριας «Home Holdings Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών», διαμορφώθηκε σε 29 εκατ. ευρώ έναντι 29,8 εκατ. ευρώ το 2015 , καταγράφοντας μείωση 2,6% έναντι του 2015. Η εν λόγω μείωση οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πτώση των διανυκτερεύσεων στον συνεδριακό τουρισμό και τον τουρισμό αναψυχής, όπου η σημαντική αύξηση της μέσης τιμής δωματίου στα εν λόγω τμήματα της αγοράς δεν κάλυψαν την απώλεια κρατήσεων. Στον τομέα των εξόδων, όπως αναφέρει η διοίκηση, καταβλήθηκαν σημαντικές προσπάθειες για τη συγκράτηση όλων των επί μέρους κατηγοριών των λειτουργικών δαπανών. Ειδικότερα, το κόστος πωλήσεων, εξαιρουμένων των αποσβέσεων, διαμορφώθηκε σε 21 εκατ. ευρώ έναντι 21,5 εκατ. ευρώ το 2015, καταγράφοντας μείωση κατά 2%. Αντίστοιχη συγκράτηση και έλεγχος δαπανών καταγράφεται στα έξοδα διοικήσεως, τα οποία μειώθηκαν από 771 χιλ. το 2015 σε 763 χιλ. ευρώ το 2016.

Τα αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε ζημίες 2,36 εκατ. έναντι κερδών 2,19 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ τα κέρδη πριν το φόρο εισοδήματος ήταν στα 522 χιλ. ευρώ από 1,052 εκατ. ευρώ το αμέσως προηγούμενο έτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα