Με σκύλους- ρομπότ, βελτιώνουν τη θεραπεία των στρατιωτικών σκυλιών

Ο πόλεμος είναι κόλαση για σχεδόν όλους όσους εμπλέκονται με αυτόν. Αυτή η διαπίστωση περιλαμβάνει και τα ζώα -ιδίως τα εκατοντάδες σκυλιά που έστειλε ο στρατός των Η.Π.Α. για να υπηρετήσουν μαζί με τους στρατιώτες στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και αλλού, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Τώρα, το Πεντάγωνο λαμβάνει μέτρα για να εξασφαλίσει ότι τα περισσότερα από αυτά, θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Οι ένοπλες υπηρεσίες είχαν σκύλους ανέκαθεν. Προς το παρόν, περίπου 1.600 αμερικανικά στρατιωτικά σκυλιά πολέμου

(MWDs) είτε βρίσκονται στο πεδίο της μάχης, είτε βοηθούν στην ανακούφιση των βετεράνων. Αυτό σημαίνει ότι αναλογεί περίπου ένας σκύλος για κάθε τρεις Αμερικανούς στρατιώτες, που βρίσκονται επί του παρόντος στο Αφγανιστάν.

Αυτά τα ζώα είναι, ωστόσο, ένας ολοένα και πιο πολύτιμος πόρος. Με τους τρομοκράτες που στοχεύουν στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα τουριστικά αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο, η παγκόσμια ζήτηση για σκυλιά που μυρίζουν τις βόμβες, έχει αυξηθεί. Οι σκύλοι με άριστα εκπαιδευμένες μύτες κοστίζουν σήμερα 25.000 δολάρια και πάνω στην ελεύθερη αγορά, όπου περιπολούν μονάδες στα σύνορα, όπου δηλαδή κρατικές υπηρεσίες όπως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ιδιωτικές εταιρείες αναζητούν το ταλέντο όσφρησης ενός τέτοιου σκύλου. Και αυτό είναι μόνο η ζήτηση τέτοιων λαγωνικών στις Η.Π.Α.

Έτσι, από ανάγκη, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προχώρησε σε αγορά σκύλων- ρομπότ, που θα διευκολύνουν τους γιατρούς στη θεραπεία των πραγματικών σκύλων. Το μοντέλο έχει κανονικές αρθρώσεις σκύλου, ζυγίζει περίπου 50 κιλά, κοστίζει 20.000 δολάρια, έχει παλμούς και μαι εσωτερική φουσκωτή τσάντα που μιμείται την αναπνοή. Επίσης έχει ένα τσιπ με καταγεγραμμένη μια σειρά παθήσεων. Πατήστε ένα κουμπί στο τηλεχειριστήριο και ο σκύλος- ρομπότ θα αρχίσει να αιμορραγεί ακατάσχετα. Το μοντέλο ονομάζεται "Ήρωας Κ9" και ο διάδοχός του, που θα είναι έτοιμος προς παράδοση τον επόμενο μήνα, θα λέγεται "Ντίζελ".

"Το διακύβευμα είναι να δημιουργήσουμε μια μυική μνήμη στη θεραπεία των σκυλιών" δήλωσε η Κάρολιν Χολάντερ, αντιπρόεδρος της Kforce, εταιρείας που παράγει τα σκυλιά- ρομπότ. "Αν δουν τα δύσκολα στην εκπαίδευση, θα μάθουν και θα μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα στην πραγματική ίαση".

Keywords
Τυχαία Θέματα