Ποια σχέση έχει ο τυφώνας Χάρβεϊ, με τις πάνες του μωρού σας;

Λίγοι Αμερικανοί ενδιαφέρονται για το αιθυλένιο. Πολλοί, μάλλον δεν το έχουν ακούσει ποτέ.

Όπως αποδεικνύεται, αυτό το άχρωμο, εύφλεκτο αέριο είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό πετροχημικό στον πλανήτη -και μεγάλο μέρος του προέρχεται από την ακτή του Κόλπου που έχει πληγεί από τον τυφώνα. Το αιθυλένιο είναι ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για τους οποίους η ζημιά που προκάλεσε ο τυφώνας Χάρβεϊ στα κοιτάσματα πετροχημικών κατά μήκος του Κόλπου του Μεξικού είναι πιθανό να επηρεάσει την παραγωγή βασικών ειδών, από τις κανάτες γάλακτος έως τα στρώματα στις ΗΠΑ.

"Το

αιθυλένιο είναι πραγματικά το μεγαλύτερο πετροχημικό που επηρεάζει ολόκληρη τη βιομηχανία", δήλωσε ο Σιράκ Κοτάρι, αναλυτής της εταιρείας συμβούλων Nexant.

Μόνο το Τέξας παράγει σχεδόν τα τρία τέταρτα αιθυλενίου της χώρας. Το αιθυλένιο είναι το θεμέλιο για την κατασκευή πλαστικών ουσιών στα καταναλωτικά και βιομηχανικά προϊόντα των Η.Π.Α., ενώ χρησιμεύει και στην διάθεση στην αγορά εξαρτημάτων αυτοκινήτων που πωλούνται στο Detroit, αλλά και σε πάνες για μωρά, που πωλούνται από την Wal-Mart Stores Inc.

Με τις πλημμύρες του Χάρβεϊ να κλείνουν σχεδόν όλα τα εργοστάσια του κράτους, το 61% της αμερικανικής δυνατότητας παραγωγής αιθυλενίου έχει κλείσει, σύμφωνα με την PetroChemWire. Η παραγωγή δεν μπορεί να επιστρέψει στα επίπεδα προ της καταιγίδας μέχρι το Νοέμβριο, σύμφωνα με τον Jefferies.

Keywords
Τυχαία Θέματα