Με οριακές κινήσεις η τελευταία συνεδρίαση του χρόνου στην Ευρώπη

Χωρίς σημαντικές κινήσεις τις πρώτες ώρες των συναλλαγών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται να αποχαιρετίσουν το 2017 και αναμένουν αυτά που θα φέρει το νέο έτος στις αγορές.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 λίγο πριν με οριακή άνοδο 0,05%, ενώ με αρνητικό πρόσημο άνοιξαν ο βρετανικός FTSE100, o γερμανικός DAX και ο γαλλικός CAC40, ενώ με άνοδο άνοιξε ο ιταλικός FTSE MIB μετά τη διάλυση της Βουλής από τον πρόεδρο της χώρας και προκήρυξη εκλογών στις 4 Μαρτίου,

ωστόσο λίγο πριν υποχωρούσε κατά 0,30%. Ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 στο μεταξύ, πριν λίγο σημείωνε πτώση 0,23%.

Οι συναλλαγές αναμένεται να είναι περιορισμένες λόγω των εορτών.

Στις ΗΠΑ, οι αγορές έκλεισαν χθες με ήπια άνοδο, ενώ ο Dow Jones κατέγραψε ακόμα ένα ρεκόρ – το 71ο κλείσιμο σε επίπεδα ρεκόρ για το 2017! Στην Ασία τα πρόσημα ήταν μεικτά με την πλειοψηφία των δεικτών ωστόσο να αποχαιρετούν το έτος με σημαντικά κέρδη.

Πίσω στην Ευρώπη, ο βρετανικός FTSE100 αναμένεται να κλείσει σήμερα στις 2:30 το μεσημέρι ενώ το χρηματιστήριο της Ιρλανδίας θα κλείσει αμέσως μετά. Αλλοι δείκτες όπως ο Euronext, ο IBEX και ο DAX θα κλείσουν κανονικά.

Στο επίκεντρο σήμερα βρίσκονται οι μετοχές τεχνολογίας και εταιρειών κατασκευής ημιαγωγών, μετά τη δημόσια συγγνώμη που ζήτησε η αμερικανική Apple για την εσκεμμένη επιβράδυνση στις λειτουργίες των παλαιότερων μοντέλων iPhone.

Στην αγορά εμπορευμάτων, οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο με το αμερικανικό αργό πάνω από τα 60 δολάρια το βαρέλι, καθώς κατευθύνεται προς τα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα του 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα