Μεικτή η εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές - Ανοδική πορεία για το πετρέλαιο

Μεικτή η εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές με το ανοδικό σερί του δολαρίου να υποχωρεί και το πετρέλαιο, αντιθέτως, να ανακάμπτει, καθώς η επίτευξη συμφωνίας στον ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής φαίνεται να κερδίζει έδαφος μετά και την είδηση που μετάδωσε το Reuters, ότι το Ιράν ίσως εξαιρεθεί από αυτή τη διαδικασία. με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να υποχωρεί πριν από λίγο κατά 0,59% ενώ το πρωί άνοιξε

με κέρδη.

Το πετρέλαιο διαπραγματεύεται με άνοδο σήμερα, καθώς οι χώρες του ΟΠΕΚ φέρονται κοντά σε συμφωνία για μείωση της παραγωγής μαύρου χρυσού, μετά τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι θα στηρίξει το deal. Στην Ευρώπη, οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου σημειώνουν άνοδο σχεδόν 1%.

Ο τομέας των βασικών πρώτων υλών είχε θεαματικές επιδόσεις και σημείωσε άνοδο κοντά στο 2%, κυρίως λόγω της αύξησης στην τιμή των μετάλλων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 λίγο νωρίτερα υποχωρούσε κατά 0,59% ενώ το πρωί άνοιξε με κέρδη

Στα επιμέρους ταμπλό πριν λίγο ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωνε απώλειες 0,10%, ο γερμανικός DAX στο -0,33%, ο γαλλικός CAC40 στο -0,29%, ενώ ο ΙΒΕΧ35 στη Μαδρίτη υποχωρούσε κατά 0,27%.

Στη Γαλλία, ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί παραδέχθηκε την ήττα του στις προκριματικές για την προεδρία το 2017, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι αυτή η ήττα θα σημάνει και το τέλος της πολιτικής του καριέρας. Στον β' γύρο πέρασαν Φιγιόν και Ζιπέ που θα κονταροχτυπηθούν για το ποιος θα αναδειχθεί υποψήφιος με τη γαλλική Δεξιά.

Στη Γερμανία, η Καγκελάριος Μέρκελ επιβεβαίωσε τις προσδοκίες ότι θα διεκδικήσει τέταρτη θητεία. Στο μεταξύ, το γερμανικό ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε σήμερα ότι η οικονομία της χώρας θα σημειώσει επιβράδυνση το δ' τρίμηνο μετά από μια καλή επίδοση κατά το α' εξάμηνο του έτους.

Στο μεταξύ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι μιλά σήμερα στο Ετήσιο Συνέδριο του CBI. Μεταξύ άλλων στην ομιλία της αποκαλύπτει και τα σχέδιά της για τη βιομηχανική στρατηγική που θα ακολουθήσει η Βρετανία.

Όπως ανέφερε είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει τις αλλαγές που απαιτούνται από το δημοψήφισμα του Ιουνίου για το Brexit.

Σημείωσε δε ότι ο κόσμος των επιχειρήσεων πρέπει να δεσμευτεί ότι θα συνεχίσει να επενδύει στη Βρετανία σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα και ότι θα πρέπει να ανταποδώσει κέρδη στην κοινωνία, μεταξύ αυτών να υποστηρίξει την επόμενη γενιά.

Σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει ο Φίλιπ Χάμοντ ανέφερε πως θα είναι φιλόδοξη και θα αφιερωθεί στο να παρέχει μια σταθερή και ισχυρή οικονομία.
Παράλληλα, τόνισε ότι τα επίπεδα παραγωγικότητας στη Βρετανία εξακολουθούν να είναι πολύ χαμηλά.

Στις ΗΠΑ ο Τραμπ εξακολουθεί να στελεχώνει το υπουργικό του συμβούλιο, με τον Μιτ Ρόμνεϊ – πρώην πολέμιο του Τραμπ, να φλερτάρει με τη θέση του υπουργού Εσωτερικών.

Σήμερα, αναμένεται και η ομιλία του επικεφαλής της ΕΚΤ. Μάριο Ντράγκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα