METLIFE: Ανάπτυξη με υπογραφή Μαζαράκη

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Είναι μια εταιρεία που σε αντίθεση με τα κακά χάλια της ασφαλιστικής αγοράς και τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των Ελλήνων πέτυχε απίστευτες νίκες. Για την ακρίβεια στην τετραετία 2012 - 2016 που όλα καταποντίζονταν στη χώρα μας, κατόρθωσε να αυξήσει τον τζίρο της κατά 54% όταν συνολικά η αγορά είχε προβλήματα.

Κι αν ένας άνθρωπος διεκδικεί αυτή την επιτυχία δεν είναι άλλος από τον Δημήτρη Μαζαράκη. Τον πρόεδρο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και

πρόεδρο και CEO της MetLife στην Ελλάδα. Βαθύς γνώστης της αγοράς, ο Πειραιώτης στην καταγωγή μάνατζερ, με στοχευμένες κινήσεις απογείωσε τον όμιλο και τον κατέστησε έναν σημαντικό παίκτη με όρους υγείας. Κι αυτό με γνώμονα την εξαιρετική γνώση των νέων δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί, τις άριστες σπουδές του στην Κρήτη και στη Βρετανία αλλά και με την επαφή που έχει με τα πιο λαϊκά κοινά. Τους ανθρώπους εκείνους που καθημερινά ακούει και διαμορφώνει άποψη για τις ασφαλιστικές και ιατρικές ανάγκες.

Στις διηγήσεις του πάντοτε χρησιμοποιεί παραδείγματα συγγενών ή φίλων του από την καθημερινότητα. Πρόσφατα μιλούσε για έναν θείο του ναυτικό τον οποίο από τη δεκαετία του '90 είχε πείσει να κάνει συνταξιοδοτικό πρόγραμμα και ανάλογο πρόγραμμα στην υγεία και το πόσο αυτός δικαιώθηκε λόγω της κατάρρςυσης του ΝΑΤ και της Δημόσιας ασφάλειας.

Έτσι, με τέτοια ρεαλιστικά παραδείγματα, πείθει τους συνομιλητές του για το τι πρέπει να γίνει και τι όχι. Για το προς τα που πηγαίνει η αγορά. Έτσι έπεισε και τον ασφαλιστικό κλάδο πως χρειάζεται μια ριζική ανανέωση και γι' αυτό προ δύο μηνών εκλέχθηκε πρόεδρος όλων των επιχειρήσεων σε κλίμα συναίνεσης. Με πνεύμα ομαδικό ως πρώην μπασκετμπολίστας (σ.σ. εξάλλου ο ίδιος είναι κοντά στα δύο μέτρα ύψος) απέδειξε πως γνωρίζει πολύ καλά το τι πρέπει να αλλάξει. Τι πρέπει να γίνει για να καταστεί πιο ελκυστική η ασφάλιση.

Όμως ξεκάθαρα το πρώτο βήμα το έκανε με τη MetLife, η πορεία της οποίας είναι παραπάνω από θετική. Αυτό φάνηκε και στην ετήσια εταιρική της εκδήλωση , παρουσία όλων των συνεργατών του γκρουπ απ’ όλη την Ελλάδα. Η εταιρεία βράβευσε τους συνεργάτες της που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους το 2016 και παρουσίασε την ολοκληρωμένη στρατηγική και τους στόχους της εταιρείας για το 2017.

Ο Δημήτρης Μαζαράκης,στην εναρκτήρια ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων: «Το 2016 ήταν για εμάς μια ακόμη επιτυχημένη χρονιά όπου καταφέραμε να πετύχουμε και να ξεπεράσουμε όλους τους στόχους που είχαμε προγραμματίσει. Για την 4ετία 2012-2016, η αύξηση των πωλήσεων ήταν της τάξης του 54%, ενώ η αύξηση μέσου εισοδήματος στο Agency άγγιξε το 30%. Το 2016, έκλεισε για τη MetLife με 6 συνολικές διακρίσεις».

Ταυτόχρονα, η παρουσία του Eric Clurfain, επικεφαλής της Περιφέρειας Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης της MetLife, απέδειξε τη σημασία της ελληνικής αγοράς και επιβεβαίωσε την πρόθεση της εταιρείας να στηρίξει με τα πιο σύγχρονα και δοκιμασμένα εργαλεία την ελληνική ομάδα, στις πιο απαιτητικές αγορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα