Μ. Βρετανία: Ξόδεψε 9 εκατ. λίρες σε φυλλάδια κατά του Brexit

Σε αγώνα δρόμου βρίσκεται η Μεγάλη Βρετανία η οποία κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να πείσει τους Βρετανούς να ψηφίσουν κατά του Brexit στο επερχόμενο δημοψήφισμα.

Αυτή τη φορά, η βρετανική κυβέρνηση τύπωσε ένα φυλλάδιο 15 σελίδων στο οποίο αναγράφεται πάνω πάνω με μεγάλα γράμματα «Γιατί η κυβέρνηση πιστεύει ότι η παραμονή του Ηνωμένου Bασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η καλύτερη λύση».

Το φυλλάδιο αυτό το οποίο αναμένεται

να σταλεί σε κάθε σπίτι την επόμενη εβδομάδα, αναφέρει μεταξύ άλλων μέσα πως σε περίπτωση που το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την ΕΕ τότε είναι πιθανό να αυξηθούν κατά 38% το λεπτό οι κλήσεις στα κινητά τηλέφωνα.

Επίσης σε ένα σημείο στο φυλλάδιο αναφέρεται ότι η οικονομία της Βρετανίας γίνεται ισχυρότερη με το να είναι στην ΕΕ και σε ένα άλλο ότι η χώρα θα είναι ασφαλέστερη εντός της ΕΕ.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο εγχείρημα έχει δημιουργήσει αντιδράσεις από το αντίπαλο στρατόπεδο καθώς το κόστος της εν λόγω εκστρατείας υπολογίζεται στα 9 εκατ λίρες.
Το φυλλάδιο φέρει το λογότυπο "HM Government" (Her Majesty's Government) και σκοπός του είναι να πείσει του Βρετανούς ότι η βρετανική οικονομία θα πληγεί σημαντικά αν αποχωρήσει η χώρα από την ΕΕ.

Το Συντηρητικό κόμμα είναι διχασμένο σχετικά με το αν η Βρετανία θα πρέπει να παραμείνει η όχι στην ΕΕ, με επτά υπουργούς να στηρίζουν την εκστρατεία του Brexit.

Πάντως, παρά τις όποιες αντιδράσεις η βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζει πως είναι απολύτως νόμιμο να δαπανάται δημόσιο χρήμα για τα φυλλάδια αυτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα