Λόρενς της Αραβίας ο Βασίλης Κόκκαλης!

του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Με ένα βαρύγδουπο δελτίο τύπου που προκαλεί γέλιο σε όσους γνωρίζουν τις διμερείς εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και αραβικών κρατών και τις υποσχέσεις που διαρκώς δίδονται όμως σπάνια τηρούνται, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης χωρίς σημαντικές αρμοδιότητες Βασίλης Κόκκαλης θέλησε να δικαιολογήσει το ταξίδι που πρόσφατα έκανε στο Κατάρ.

Ενώ δηλαδή η χώρα μας έχει μπλοκάρει αναιτιολόγητα εδώ και χρόνια τις επενδυτικές προσπάθειες του Εμίρη του Κατάρ Αλ Θάνι, ο κ. Κόκκαλης ανακάλυψε πως χάρη στις ...προσωπικές του

ενέργειες τέθηκαν "ισχυρές βάσεις για μία νέα σελίδα στις εμπορικές σχέσεις της χώρας μας με το Κατάρ στον τομέα των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων". Κι όλα αυτά από μια τριήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε.

Λες κι ανακάλυψε την Αμερική, ο άγουρος υφυπουργός (σ.σ. μετράει λίγο διάστημα στη θέση του και χωρίς πολλές παρεμβάσεις) επικοινώνησε επαφές που είχε με κυβερνητικούς αξιωματούχους αλλά και εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου και διαπίστωσε το "έντονα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη μεσογειακή διατροφή". Βέβαια ξεχνά ο υφυπουργός πως τέτοιες δηλώσεις έχουμε ακούσει πολλές εδώ και χρόνια όμως το εμπορικό ισοζύγιο με αυτές τις χώρες εξακολουθεί να μην είναι αυτό που πρέπει.

Keywords
Τυχαία Θέματα