Λιβερία: Θα χρειαστεί $1,3 δισ. για την ανάκαμψη της οικονομίας της στον απόηχο του Έμπολα

Η Λιβερία θα χρειαστεί 1,3 δισ. δολάρια για την ανάνηψη της οικονομίας της η οποία υπέφερε κατά τη διάρκεια της χειρότερης επιδημίας Ebola, σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ της χώρας, Boima Kamara.

H χώρα της δυτικής Αφρικής θα επενδύσει σε ενεργειακά πρότζεκτ για να δώσει ώθηση στον κατασκευαστικό της τομέα, ενώ παράλληλα θα προωθήσει την αγροτική της οικονομία.

Η κυβέρνηση της προέδρου Ellen Johnson Sirleaf προσπαθεί να αναδιαρθρώσει τις οικονομικές προοπτικές της χώρα μετά από την τεράστια επιδημία του ιού Ebola

που κράτησε τη χώρα έγκλειστη για ένα χρόνο. Στο απόγειό της η επιδημία προσέβαλλε 400 άτομα την εβδομάδα και κόστισε τις ζωές 11.200 ατόμων σε Λιβερία, Σιέρα Λεόνε και Γουινέα.

Η μείωση των λειτουργικών εξόδων θα βοηθήσει την κυβέρνηση στο να χρηματοδοτήσει τις επενδύσεις που σχεδιάζει, ακόμη και μετά τη μείωση του προϋπολογισμού του 2016-2017 κατά 3,5% σε 600 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με τον Kamara η χώρα θα πραγματοποιήσει και σχέδια για χρηματοδότηση από την Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ. Το δολάριο της Λιβερίας έχει επιδείξει άνοδο 0,6% φέτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα